ARTIKEL TERKINI

KOMEN TERKINI

ARKIB

KATEGORI

Video

Tags

Berita Automotif

AIG Malaysia terima anugerah “Tuntutan Motor Terpantas dan Paling Tepat” di Anugerah Industri MRC

Views

AIG Malaysia telah berjaya merangkul dua anugerah insurans motor, “The Fastest Estimate Claim Approval Time for Own Damage Claims 2017” dan “The Most Accurate Average Estimate to Approval Amount in 2017” di Anugerah Industri Konsortium Penyelidikan Motordata (MRC), Motor Insurance Moving Forward baru-baru ini. Anugerah dari MRC ini adalah berdasarkan masa paling pantas dan anggaran tuntutan yang paling tepat untuk tuntutan kenderaan, yang mana AIG telah diiktiraf sebanyak lima kali sejak 2011.

Diperbadankan pada tahun 1998, MRC adalah satu-satunya pemegang konsesi yang dilantik oleh Persatuan Insurans Am Malaysia (PIAM) dengan pengesahan Bank Negara Malaysia (BNM) untuk menyeragamkan dan memperbaiki tuntutan kenderaan motor dalam industri insurans. Organisasi ini menggunakan pangkalan data industri data prestasi tuntutan motor untuk penanda aras dan mengurangkan subjektiviti.

JOM BACA >> INTIP : Foto paling jelas Persona facelift

Ketua Pegawai Eksekutif AIG Malaysia Insurance Berhad, Antony Lee, berkata anugerah ini adalah pengiktirafan reputasi kukuh AIG sebagai pembekal insurans yang dipercayai dan memberi perkhidmatan kepada pelanggan dengan pasti dan cekap. Dengan liberalisasi pasaran insurans motor, penanggung insurans perlu menaikkan piawaian mereka untuk memenuhi keperluan pengguna yang semakin mendapat maklumat untuk kekal berdaya saing.

AIG meraikan ulang tahun ke-100 global pada bulan ini dan syarikat merancang untuk terus melakukannya lagi untuk 100 tahun akan datang. Perkhidmatan tuntutan syarikat membentuk tulang belakang janji #AIGJagaYou yang bertujuan untuk melindungi semua rakyat Malaysia. Apabila kita matang sebagai sebuah masyarakat, AIG akan memanfaatkan kepakarannya untuk merumuskan penyelesaian yang lebih relevan yang sesuai dengan keperluan dan gaya hidup pelanggan.

Untuk maklumat lanjut mengenai AIG Malaysia, sila layari www.aig.my.

JOM BACA >> KLIMS18 : Intai-intai bakal SUV Perodua (D38L)

KLIK UNTUK BESARKAN

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply