ARTIKEL TERKINI

KOMEN TERKINI

ARKIB

KATEGORI

Video

Tags

Berita Automotif

Honda Civic 2012 versi produksi???

Views

Perbandingan dengan Proton TUAH

Adakah ini Honda Civic 2012 versi produksi??? Spyshots ini dikatakan ditemui di Jepun. Apa yang menariknya rekaan kereta ini ada persamaan dengan Proton TUAH yang dikatakan gambaran Persona R. Diharapkan Proton tidak menggunakan rekaan tersebut sebagai Persona R kerana ia mungkin bakal menjadi “topik hangat” untuk bashers menghentam Proton. Sempat lagi nak buat rekaan yang jauh lebih hebat dari yang tu.. 🙂

sumber : www.noticiasautomotivas.com.br

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

16 Comments


  • bagi saya, tuah concept jauh lebih baik dari segi design flow dan curve die,
    nampak lebih kemas dan smooth je,
    kalo gambar ni amik kat jepun, ini jdm punye ke?
    siri sebelum ni jdm ngan us dan europe lain,


    • Semua orang boleh buat full-scale model yang sama lawa or lebih lawa dari Tuah. FYI, Tuah yang dalam gambar tu belum boleh dipanggil kereta pun. Takat model hiasan jer.


  • Pada pendapat saya, xberapa obvious sangat persamaan antara Civic dan Tuah ni. Cuma shape grill design-nya sahaja yang ada sedikit persamaan. Lagipun Tuah ada curve ala-ala Inspira kat bumper depannya. Saya tak rasa ia banyak persamaan. Melainkan ada hardcore basher yg mungkin jadikan perkara ini sebagai modal nak bash Proton.

    BTW, Civic ni cuma tukar design depan dan belakang je. Jika anda lihat betul2, ia cuma Civic FD yang di facelift je. Serupa kes Saga BLM jadi Saga FL…Honda sebenarnya tiada design New Civic..


  • civic baru lebih mcm city, cuma lagi besar, tp lebih kecil dari 8th gen civic
    mgkn utk krg kos, design ada iras2 city, dan kalau tgk pic tu mcm persona pun ada, tak dpt elak kot sbb susah nak pendekkan design civic 8th gen pastu bila panjgkan design city mmg jd mmcm persona sikit2, ni lbh krg kes nak sedankan hatchback segmen b la, selalu bhgn blkg masih nampak tinggi sikit walaupun dah tambah bonet, tak boleh nak elak. tp kalau proton bab hatchback kan kereta mmg proportionate, nampak cantik dan kemas, dari zaman saga aeroback, wira aeroback, gen2 (persona hatchback). waja takde hatchback la kan , new saga pun takde lagi, tp kalau ada aku pastu proton boleh buat yg cantik punya

    apa pun , 8th gen civic lagi cantik dari civic 9th gen ni, tp kalau dah nak beli yg barutu, beli je la kan, haha


  • opps tak habis lagi, haha, design tuah lagi cantik dari civic, cuma mgkn lbh kecil, sikit je pun, sesuai dgn segmen family car, segmen b++ , kalau nak tgk lawan civic yg sebenar, mkn kena tunggu pengganti inspira, segmen c , baru la kena buku dgn ruas, inspira pun ok apa, belum turbo lagi tu..


  • HAHAHAHAHAAAA!!!!

    kelakar design lampu belakang civic ni…iras2 persona tp lampu persona lg cun! apakah trend baru designer honda reka lampu blkg yg kelakar? lampu blkg honda city dh la iras2 BMW tp lg kelakar…

    HAHAHAHAHAAAA!!!!

Leave a Reply