ARTIKEL TERKINI

KOMEN TERKINI

ARKIB

KATEGORI

Video

Tags

Berita Automotif

KIA K2

Views

UPDATE :

Adik kepada KIA Optima & Forte telah muncul! Bakal menyaingi Vios & City dalam segment B.. rupa depan dia seolah-olah versi KIA Optima yang dikecilkan, belakang pula lampu dia lebih kurang macam lampu Sportage baru.. rupa depan dia “single graphic” face tu.. macam ada hint something je, ๐Ÿ˜‰

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

11 Comments


  • hehe..penat gak saga fL nak kejar dari segi styling n spec dgn k2 ni, if naza rebadge kan ini n sells dlm harga range 70-78k rasenye mmg laku sgt kot ๐Ÿ˜€


    • tu la, ni satu segment dengan saga fl gak, harap proton cepat la keluar versi baru saga..kalau boleh jangan la nampak macam cheap car, kia dah tunjuk macam ne nak style kereta segment ni degan begitu baik & tak keterlaluan, hehehe..

      kalau naza letak harga murah lagi pun ok, sebab boleh pulun vios & city..


      • whats looks cheap in the current SAGA FL?
        1. interior bole improve lagi gile2 utk next model.
        2. the rear design could do some better styling, if nak very audish silakan buat elok2..huhu
        3. side profile..kena abit dynamic skit..
        4. spec? rasenye apa yg akan di offer proton itu sudah bagus tp silalah letak abs n edb as standard utk next model


  • tgk rear lampnya yg sampai ke hood itu..adeh..kia pun bole wat..knp tak mcm tak mampu je proton wat kat p3 tu (masalah vendor?) next design utk saga mesti much2 better than this dan bole tahan desakan future styling sperti gen2 mula2 keluar dahulu. pic interior takde ke yg ni?


    • dengar cerita p3 nye lampu ala2 gini gak..sebenarnya proton dah mula setkan wow factor design bermula dengan gen.2 & neo..tapi sampai sekarang proton seolah2 hilang sentuhan tu..pelik gak..

      interior kalau ada sy updatekan.. ๐Ÿ˜‰


  • cantik,but kia mcm malas nak buat design baru….dah mcm kia optima baru yg diresizekan je…walau x semantap k2 ni,sekurang2nya jurutera2 proton xde la just besarkan boot savvy semata2 utk buat saga blm,byk benda yg diubah dan dikejuruteraan semula…apa pun lmbt lg saga 3rd gen nak keluarkan?fokus kat persona r dulu…

Leave a Reply