ARTIKEL TERKINI

KOMEN TERKINI

ARKIB

KATEGORI

Video

Tags

Berita Automotif

MESTI TONTON : Pratonton Nissan X-Trail facelift 2019 – Tempahan telah dibuka

Berita Tempatan

Views
Nissan X-Trail 2019 (RM140-170K) Adaptive Cruise & Intelligent Ride Control

Baru-baru ini berlangsungnya satu pratonton dan juga taklimat media untuk model facelift Nissan X-Trail 2019. Model naik taraf ini ditawarkan dalam empat varian bermula dari 2.0L 2WD, 2.0L 2WD MID, 2.5L 4WD dan 2.0L Hybrid. Tempahan untuk model ini juga telah pun dibuka.

Semua varian X-Trail facelift dilengkapi dengan tujuh tempat duduk kecuali varian hibrid yang dihadkan hanya lima tempat duduk kerana pek bateri untuk sistem tersebut terletak di bahagian belakang. Antara ciri menarik yang ada pada model ini ialah Kawalan Jelajah dan Pemanduan Pintar Adaptif.

Harga anggaran untuk model ini bermula dari RM140,000 hingga RM170,000 dan ia bakal dilancarkan secara rasmi pada bulan April nanti. Edaran Tan Chong Motor (ETCM) kini sedang mengadakan jerayawara pratonton model ini kepada umum bermula hari ini di beberapa lokasi terpilih.

JOM BACA >> INTIP : Adakah ini Proton Persona facelift varian Standard?

Untuk mengetahui apa perubahan dan ciri-ciri menarik X-Trail facelift  jom tonton video ini!

Ikuti laman web, Facebook dan YouTube kami untuk video-video ulasan pandu uji terkini. Jangan lupa LANGGAN/SUBSCRIBE saluran YouTube rasmi kami di FTV dan jangan lupa tekan butang loceng untuk mendapatkan pemberitahuan dan menjadi yang terawal menonton episod baharu kami! Kalau belum tonton episod yang lepas, “MESTI TONTON : 9 perubahan penting pada Proton Iriz facelift 2019”, jom kita layan!

9 perubahan penting pada Proton Iriz MC 2019

JOM BACA >> INTIP : Foto papan pemuka Proton Exora RC (Running Change) tertiris – Bakal ada ciri “Hai Proton!”?

KLIK UNTUK BESARKAN

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply