ARKIB

KATEGORI

Ulasan Pandu Uji

MESTI TONTON : Ujian Perbandingan – Proton X70, Honda CR-V dan KIA Sorento : Bahagian 1

Views
Proton X70 vs Honda CR-V vs Kia Sorento: Ulasan paling komprehensif. Bahagian 1

Proton X70 ialah sebuah SUV segmen-C kategori mewah tetapi ia dijual pada harga segmen-B. Proton menyasarkan produk ini kepada Honda CR-V yang sama kelas dengannya dan antara SUV yang terlaris di seluruh dunia. KIA Sorento pula ialah SUV segmen-D yang dahulunya bersaing dengan CR-V dari segi harga tetapi kini mereka meletakkan harga Sorento lebih tinggi dari CR-V kerana ia jauh lebih besar.

Saiz kabin dan praktikaliti adalah kekuatan utama Honda CR-V manakala Proton X70 pula datang dengan imej yang muda dan ranggi. Sorento ada reputasi sebagai kereta kerja yang mewah kerana ia ditawarkan dengan pilihan enjin diesel. Kami bandingkan ketiga-tiga model ini untuk anda.

Untuk bahagian pertama, kami melihat dari segi reka bentuk luaran dan kabin. Untuk bahagian kedua, kami akan bandingkan sistem ADAS1.0 dan Sensing 2.0 serta kualiti pemanduan dan keselesaan. Selamat menonton!

JOM BACA >> PANAS : Foto Perodua Aruz bocor – Bakal dilancarkan 15 Januari ini?

Ikuti laman web, Facebook dan YouTube kami untuk video-video ulasan pandu uji terkini. Jangan lupa LANGGAN/SUBSCRIBE saluran YouTube rasmi kami di FTV untuk menjadi yang terawal menonton episod baharu kami! Kalau belum tonton episod yang lepas, “MESTI TONTON : Tiga sebab kenapa Honda CR-V kekal sebagai SUV paling popular global sehingga lima generasi?”, jom kita layan!

Tiga Sebab kenapa Honda CR-V kekal sebagai SUV paling popular global sehingga 5-generasi?

JOM BACA >> INTIP : Lynk & Co 01 dikesan – Adakah ini ‘keldai ujian’ Proton X50?

KLIK UNTUK BESARKAN

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply