ARKIB

KATEGORI

Buletin

NAZA BIKES dengan kerjasama TBR ASIA perkenalkan NAZA BLADE 2013 Edition

Views

JPG_3304

Kerjasama antara NAZA Bikes dan TBR Asia telah berjaya membuahkan hasil sejak perkongsian dua jenama dengan pengenalan NAZA Blade TBR 2013 Edition, yang boleh didapati dalam varian 650cc dan 250cc baru-baru ini. TBR Asia secara rasminya melantik Two Brothers Racing  sebagai pengedar di Malaysia pada bulan Oktober 2011.

NAZA Blade TBR 2013 Edition telah dibangunkan bersama oleh Two Brothers Racing, Amerika Syarikat dan NAZA Bikes, Malaysia dengan menampilkan ciri prestasi perlumbaan dan estetika yang baik. NAZA Blade TBR Edition adalah merupakan model yang dinaik taraf  untuk tampil lebih bergaya dengan menawarkan sistem ekzos prestasi tinggi yang lebih ringan daripada ekzos standard dan peningkatan kuasa kuda sebanyak 5%.

NAZA Blade TBR 2013 Edition 250R dan 650R yang dijual pada harga RM18, 000.00 dan RM 26,000.00, masing-masing. Model ini juga mempunyai pelekat khas yang mempunyai logo, warna dan reka bentuk unik. Peningkatan lain termasuk kerusi yang baru direka dan garis brek dinaik taraf, namun ini hanya untuk NAZA Blade 650R TBR Edisi 2013.

Model ini dikuasakan dengan enjin Double Overhead Cam (DOHC) dan suntikan bahan api elektronik (EFI) dilengkapi, 75 darjah V-twin untuk 250 dan 90 darjah V-twin enjin untuk 650 selain brek cakera berkembar depan. NAZA Bikes juga memberi jaminan terhad 1 tahun untuk model ini . NAZA Blade adalah produk kerjasama teknologi dengan Hysoung, pengeluar motorsikal Korea dan ia adalah pilihan yang paling berpatutan di pasaran dengan kualiti yang terbaik.

NAZA Bikes telah menetapkan sasaran untuk jualan NAZA Blade 250cc pada 2400 unit untuk mengambil 60% bahagian pasaran. Untuk mengembangkan kapasiti pengeluaran, NAZA World melabur RM500, 000 dalam barisan pengeluaran baru untuk pelbagai NAZA Blade yang dijangka siap menjelang Mac 2013.

NAZA World juga mempunyai rancangan untuk mengeksport NAZA Blade 250cc ke Kemboja terlebih dahulu pada suku pertama tahun hadapan dan NAZA Blade 250 cc dan 650 ke Indonesia oleh suku kedua tahun yang sama. Di Indonesia, terdapat potensi pasaran yang besar bagi 650 cc sebagai sasaran kepada golongan berpendapatan sederhana yang ingin untuk menaik taraf dari motorsikal Underbone (dikenali sebagai ‘kapcai’ di Malaysia) kepada motorsikal yang lebih berkuasa.

Matlamat jangka panjang NAZA adalah untuk menjadi pengilang sepenuhnya dengan keupayaan untuk menghasilkan motorsikal tempatan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dan setanding dengan jenama popular Jepun seperti Honda dan Yamaha.

SPESIFIKASI

NAZA Blade Specification

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

5 Comments


  • ulasan terakhir tentang naza amat serong sekali. motor ini hanya re-brand dari syarikat korea hyosung, yang juga re-brand motor mereka dari suzuki, terutama pada model SV650.

    Selagi Naza tidak mampu membina, menghasil, dan membuat produk sendiri seperti Proton (contoh preve) selagi itu kenyataan “NAZA adalah untuk menjadi pengilang sepenuhnya dengan keupayaan untuk menghasilkan motorsikal tempatan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dan setanding dengan jenama popular Jepun seperti Honda dan Yamaha.” tidak boleh diterima sama sekali.


  • mungkin model terkini ini lebih baik sebab racing editions paling ketara model ini dikatakan lebih laju dan sitem brek dipertingkatkan

Leave a Reply