ARKIB

KATEGORI

Buletin

Plaza Tol Gombak sesak dari kedua-dua arah hari ini

Berita Tempatan

Views

Lembaga Lebuh Raya Malaysia (LLM) memaklumkan berlaku kesesakan di Plaza Tol Gombak pada sebelah tengah  tadi. Menurut Sinar Harian, menerusi makluman di Facebook, kesesakan berkenaan berlaku di kedua-dua arah iaitu arah Barat menghala ke Kuala Lumpur dan ke Timur.

JOM BACA >> INFO: Buka penyaman udara perlahan tapi ‘kuat makan minyak’, buka kuat pun sama je, kenapa ye?

Kata LLM, trafik sesak sebelum masuk Plaza Tol Gombak arah ke Barat (KL) dan arah ke Timur (Kuantan). Semalam, LLM mengesan peningkatan kira-kira lima peratus jumlah kenderaan dari negeri-negeri utara tanah air yang memasuki Kelantan melalui sekatan jalan raya (SJR) di Jeli.

Timbalan Ketua Polis Kelantan, Senior Asisten Komisioner Abdullah Muhammad Piah berkata, peningkatan peratusan kemasukan kenderaan di SJR itu dikesan berlaku sejak pagi tadi sehingga pukul 12 tengah hari.

JOM BACA >> Myvi facelift (D51A) bakal guna transmisi CVT? Tambahan dua varian baharu

Sementara itu, berlaku perdebatan dalam kalangan warganet yang mendakwa kesesakan tersebut berlaku disebabkan ada individu mengambil kesempatan pulang ke kampung halaman bagi menyambut Aidiladha pada 20 Julai ini.

Tidak kurang juga ada yang mengatakan pertambahan kenderaan mungkin disebabkan oleh Perintah Kawalan Pergerakan (PKPD) yang telah tamat di Kuala Lumpur dan Selangor sejak semalam. Oleh itu, orang ramai bergerak atas urusan seperti perniagaan, sama ada ke Kuala Lumpur atau keluar dari pusat bandar.

KLIK UNTUK BESARKAN

Foto hiasan

JOM BACA >> Info tambahan Persona MC2 – Tiga varian ditawarkan, lampu LED hanya untuk varian Premium sahaja
JOM BACA >> INTIP : Foto Persona MC2 bocor! Iriz MC2 versi crossover akan dikenali sebagai Iriz Active!
JOM BACA >> INTIP : Ini Iriz MC2 versi crossover ke?
JOM BACA >> Proton bakal perkenalkan X70 MC1 Ogos ini?
JOM BACA >>
 Li Chunrong akur dengan permintaan Kesatuan Pekerja Proton

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply