ARKIB

KATEGORI

Buletin

Zakat Selangor tanggung kos pengurusan jenazah 9 mangsa kemalangan maut

Berita Tempatan

Views

Lembaga Zakat Selangor (LZS) membiayai kos pengurusan jenazah sembilan individu yang terlibat dalam kemalangan membabitkan empat kenderaan malam tadi.

Menurut Selangorkini, LZS menerusi Facebook rasminya memaklumkan mangsa kemalangan itu merupakan salah seorang penerima bantuan agensi tersebut.

JOM BACA >> INTIP: Unit ujian Proton Saga MC2 dikesan

LZS berkata, kehilangan sembilan ahli keluarga sekelip mata merupakan dugaan terbesar buat ketua keluarga ini yang sedang dirawat di hospital.

Pengurusan jenazah sedang diuruskan oleh unit agama Hospital Shah Alam dan segala kos yang berkaitan akan ditanggung sepenuhnya oleh LZS. LZS turut mengucapkan takziah kepada waris keluarga dan semoga roh mereka semua dirahmati.

JOM BACA >> 30 unit Proton X70 diserah kepada Polis Kenya

Dalam kejadian malam tadi, sepuluh individu maut dalam kemalangan melibatkan tiga kereta dan sebuah treler di kawasan Rehat & Rawat USJ Lebuhraya ELITE menghala Shah Alam.

Mangsa yang meninggal dunia ialah lima kanak-kanak lelaki dan tiga kanak-kanak perempuan serta seorang lelaki dan seorang wanita. Kemalangan membabitkan dua Proton Wira, sebuah Perodua Axia dan sebuah treler.

KLIK UNTUK BESARKAN

JOM BACA >> Foto Daihatsu Xenia 2022, satu lagi kembar Perodua Alza (D27A) pula bocor!
JOM BACA >> INTIP: Myvi facelift (D51A) sedang jalani penggambaran iklan ke tu?
JOM BACA >> Nasib si Proton Juara: Dulu dicerca, sekarang jadi barang berharga
JOM BACA >> Ini rekaan Perodua Kancil dari Stola pada tahun 1997, tapi tak jadi…
JOM BACA >> Kereta kena gesel lori di Putrajaya – Pemilik tak boleh tuntut ganti rugi, kawasan diwartakan bukan untuk parkir

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply