ARKIB

KATEGORI

Buletin

Datuk Wira SM Faisal Tan Sri SM Nasimuddin dianugerahkan “Masterclass CEO Tahunan” pada Anugerah Kepimpinan Global 2013.

Views

IMG_3454

Pengerusi Eksekutif Bersama Kumpulan NAZA, Datuk Wira SM Faisal Tan Sri SM Nasimuddin, adalah penerima “Masterclass CEO Tahunan” pada Anugerah Kepimpinan Global 2013. Pada 2011, beliau telah berjaya menerima gelaran Juara Runcit Muda di Anugerah Perniagaan Cemerlang ASEAN bagi sumbangan NAZA untuk pembangunan industri runcit dan francais di kawasan Komuniti Perniagaan ASEAN + 6 . Tahun ini, usahawan muda tersebut telah diiktiraf sebagai contoh inovasi, cita-cita dan ketabahan dengan anugerah Ketua Pegawai Eksekutif Tahun 2013.

Datuk Wira SM Faisal menerima anugerah daripada Encik Arthur F.Carmazzi, Pengarah Eksekutif Pembangunan Kepimpinan Amerika Association (Alda) & Ketua Panel Hakim GLA 2013. Anugerah itu diberikan pengiktirafan bagi sumbangan Datuk Wira SM Faisal ke arah pertumbuhan global dalam pembangunan ekonomi dan kepimpinan serta usaha tambahan dalam pembangunan negara di samping memupuk ekonomi global untuk berkembang.

Kepimpinan Datuk Wira SM Faisal telah mengukuhkan jenama NAZA dan membawanya ke tahap yang lebih tinggi. Jenama NAZA kini adalah sinonim dengan industri automotif di Malaysia, dari kereta ke motosikal yang memenuhi keperluan orang ramai, termasuk segmen mewah mewah.

Beliau juga telah dianugerahkan beberapa anugerah pada tahun 2009, 2010 & 2011. Antara anugerah tersebut ialah Usahawan BrandLaureate, CEO Tahunan oleh Dewan Perdagangan dan Industri Kebangsaan (NCCIM), Usahawan Tahunan 2010 oleh Dewan Perniagaan Melayu KL dan Usahawan Tahunan oleh Asia Pacific International Entrepreneurs. Tahniah Datuk Wira SM Faisal!

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply