ARKIB

KATEGORI

Buletin

Inisiatif Kecemerlangan Operasi Proton (POE) dilancarkan, sasar tingkatkan kepuasan pelanggan

Berita Tempatan

Views

Inisiatif Kecemerlangan Operasi Proton (POE) dilancarkan hari ini bertujuan untuk meningkatkan prestasi pusat servis Proton di seluruh negara.

Lawatan media telah dianjurkan untuk memperkenalkan inisiatif ini di salah satu pengedar rasmi Proton, iaitu The Apple Auto Services & Tyres di Bangi.

POE akan bermula dengan 13 cawangan perintis dan akan disepadukan secara progresif ke semua cawangan 3S dan 4S di seluruh negara.

Pendekatan berperingkat ini menekankan komitmen Proton terhadap pelaksanaan yang sistematik, memastikan kecemerlangan operasi di setiap titik sentuh pelanggan.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Proton Edar, Roslan Abdullah, pihaknya berdedikasi untuk memastikan tahap perkhidmatan premium untuk setiap pelanggan, bermula dari langkah pertama mereka ke dalam premis pengedar.

JOM BACA >> INTIP: Lagi penampakan Proton S50/S70 (SS11) tanpa pelitup penyamaran

POE melambangkan inisiatif asas, mencerminkan dedikasi Proton terhadap kecekapan operasi dan kualiti perkhidmatan selepas jualan.

Bidang tumpuan termasuk pematuhan kepada proses perkhidmatan berkualiti tinggi, kecekapan juruteknik, integrasi Sistem Pengurusan Pengedar (DMS) yang bakal dilancarkan, dan memupuk kepercayaan terhadap jenama.

Strategi termasuk mendapatkan tarikh servis pilihan dan menyelaraskan proses servis dengan keperluan pelanggan.

Inisiatif ini juga melengkapkan juruteknik dengan pengetahuan lanjutan, mengekalkan mereka di barisan hadapan dalam teknologi automotif untuk penyelesaian isu yang efisien.

Mengenai ketersediaan alat ganti, beliau berkata, peningkatan kapasiti gudang telah mengurangkan masa penghantaran dengan ketara iaitu sekurang-kurangnya 30 peratus.

Ini membolehkan mereka menyimpan lebih banyak alat ganti, menyelaraskan pemprosesan pesanan, mengendalikan penghantaran ke luar negara, dan mengekalkan stok barangan kritikal yang lebih besar untuk pembaikian kereta pelanggan yang lebih cepat.

JOM BACA >> INTIP: Proton S50 (SS11) varian Flagship X jalani penggambaran iklan, emblem tertera nama S70?

Proton telah membuka dua gudang baharu secara strategik di Semenanjung Malaysia, bersama dengan gudang baharu di Malaysia Timur, Kuching dan tidak lama lagi akan dilancarkan di Kota Kinabalu.

Di sebalik penambahbaikan operasi, Proton memberi penekanan yang kuat untuk membina dan mengukuhkan kepercayaan dan keyakinan terhadap jenama dan perkhidmatannya.

Memperkasakan rangkaian peniaga, saluran komunikasi terbuka, usaha kolaboratif, sesi bimbingan satu sama satu, dan berkongsi amalan terbaik di kalangan pengedar untuk mengukuhkan rangkaian.

Skim Ganjaran & Pengiktirafan pula mengiktiraf pengedar atas perkhidmatan pelanggan yang cemerlang, meraikan peristiwa penting dan kejadian di mana pengedar melebihi jangkaan.

POE adalah perjalanan khusus ke arah memastikan kepuasan pelanggan dan membina kepercayaan terhadap jenama.

Proton berhasrat untuk mencapai lebih banyak pencapaian positif dalam perjalanan transformasi yang berterusan, mewujudkan impak yang berkekalan dan memupuk hubungan yang lebih kukuh bersama pelanggan.

KLIK UNTUK BESARKAN

JOM BACA >> INTIP: Proton S50 (SS11) ke tu, nak ke mana agaknya ye?
JOM BACA >> Mekanik tempatan ‘bikin’ Proton Wira jadi kereta Batman, kos cecah lebih RM100k
JOM BACA >> Lelaki ini menyesal beli kereta Honda selepas tuntutan waranti beberapa kali ditolak
JOM BACA >> Gambaran awal Perodua D66B berdasarkan lakaran yang tertiris di media sosial
JOM BACA >> Proton X90 dipertontonkan – Enjin hibrid ringan, empat varian, pilihan konfigurasi 6 atau 7 tempat duduk

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply