ARKIB

KATEGORI

Buletin

Lambretta umum ketibaan di Malaysia, skuter X250 dan G350 akan dilancarkan tak lama lagi!

Berita Tempatan

Views

Lambretta secara rasminya mengumumkan ketibaannya di Malaysia. Rangkaian skuter Lambretta menawarkan gaya yang ‘malar segar’ dengan menggabungkan keanggunan klasik Itali dengan tema moden-retro yang bergaya.

Jenama ikonik ini akan membuka lima kedai rasmi di Malaysia, yang terletak secara strategik di seluruh negara termasuk Kuala Lumpur, Johor Bahru, Pulau Pinang dan Kuching.

Warisan yang penuh sejarah

Lambretta, yang diasaskan pada tahun 1947, mendapat inspirasi yang signifikan daripada skuter Cushman berwarna hijau zaitun, yang telah digunakan secara meluas di Itali semasa zaman peperangan.

Visi di sebalik Lambretta adalah untuk mencipta sebuah kenderaan yang menawarkan kemudahan pemanduan, sesuai untuk lelaki dan wanita, dan membolehkan penumpang bergerak tanpa mengganggu pakaian mereka.

 

JOM BACA >> SPEKULASI: Supermoped Modenas-Kawasaki mungkin guna enjin 177cc?

Hasilnya? Skuter Lambretta menyatukan praktikaliti dengan gaya Itali yang unik.

Setelah beberapa tahun, Lambretta telah memperkenalkan pelbagai model dipacu oleh visi pengasasnya, Ferdinando Innocenti, untuk menawarkan alternatif yang berpatutan dan bergaya.

Dalam iterasi awalnya, Lambretta mempunyai sistem penggantungan unik dengan roda hadapan dan belakang yang bebas, disempurnakan dengan enjin dua lejang yang inovatif.

Namun, apa yang benar-benar membezakannya daripada motosikal konvensional adalah enjin yang tertutup dan reka bentuk badan yang bersudut.

Reka bentuk yang unik ini menarik perhatian orang ramai dan mendorong kejayaan Lambretta ke luar sempadan Itali.

Hari ini, Lambretta masih menjadi lambang subkultur Mod, mewakili skuter sebagai kenderaan Mod yang hakiki dan memperlihatkan gaya Itali yang unik pada era tersebut.

 

JOM BACA >> SPEKULASI: Supermoped Modenas-Kawasaki mungkin guna enjin 177cc?

Era baharu Lambretta

Era baharu skuter Lambretta menggabungkan keanggunan, fungsi, dan estetik yang kekal sepanjang zaman. Sama ada anda penggemar skuter klasik atau seseorang yang mencari gabungan nostalgia dan moden, Lambretta mempunyai sesuatu untuk semua.

Dengan gaya klasik, Lambretta memberi penghormatan kepada asal usulnya sambil menggabungkan estetik berkekalan sepanjang zaman dengan inovasi kontemporari.

Ia juga mempersembahkan seni bina ‘monocoque unik yang menandakan garis ketangkasan dan kekuatan yang tidak terputus melalui setiap lengkung dan kontur.

Model-model baharu Lambretta, iaitu Lambretta X250 dan G350 akan dilancarkan di Malaysia tidak lama lagi. Ikuti laman sosial rasmi di Facebook dan Instagram Lambretta Malaysia untuk mendapatkan berita dan informasi terkini.

Untuk maklumat lanjut, pertanyaan, dan tempahan, sila klik pautan INI.

KLIK UNTUK BESARKAN

JOM BACA >> INTIP: Modenas sedang uji skuter maxi Kymco DTX250 ke tu?
JOM BACA >> IMPRESI ARTIS: Gambaran awal Proton X80, versi kembar Geely Xingyue/Tugella
JOM BACA >> IMPRESI ARTIS: Gambaran awal Proton X50 facelift versi Theottle
JOM BACA >> INTIP: Proton X70 MC2 ronda-ronda KL ditemani X90, pelancaran mungkin sedikit lewat
JOM BACA >> Supermoped Modenas-Kawasaki sedang jalani ujian di Eropah, mungkin ada dua kapasiti enjin?

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply