ARKIB

KATEGORI

Buletin

Perodua lantik Agensi Pengiklanan baru

Views

Perodua telah melantik Spin Communications Sdn Bhd dan Lowe & Partners Sdn. Bhd sebagai Agensi Pengiklanan baru mereka berkuatkuasa pada 22 Mei 2012. Mereka dipilih berdasarkan cadangan yang telah dikemukakan kepada pihak Perodua. “Kedua-dua agensi ini memenuhi kehendak, idea yang menarik dan selaras dengan strategi penjenamaan kami,” kata Pengarah Urusan Perodua, Datuk Aminar Rashid Salleh. Sejumlah empat Agensi Pengiklanan telah dipanggil, disusuli dengan proses pemilihan oleh Perodua yang mana merangkumi latar belakang organisasi, strategi yang dicadangkan, penyelasaian kreatif dan lain-lain.

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

5 Comments


  • supaya orang tak lupa… jadi lantik agensi iklan pon kena siaran akhbar la….. janji ada citer pasal perodua… klu tunggu keta facelift jer nak kuar citer pakai takde citer la tentang perodua.. hehe


  • agency manalah yang 3 lagi yang gagal pitching account perodua nih. harap ada yang boleh kasi tahu. tak salah aku, lowe & partners ni local advertising agency.


  • out of 4 agencies, perodua finally choose Spin communication & Lowe. Lowe is not a local agencies. Spin is a local agencies.
    Another 2 agencies that are not successful is Naga DDB & Astana international.

Leave a Reply