ARKIB

KATEGORI

Buletin

Rebat tol 20 peratus untuk pengguna kerap LDP ditamatkan berkuat kuasa 1 April

Berita Tempatan

Views

Amanat Lebuhraya Rakyat Berhad (ALR) akan menamatkan program ‘LITRAK Frequent Travellers Program‘ (LFTP) berkuat kuasa 1 April depan.

ALR dalam satu kenyataan memaklumkan, Program LFTP yang mula diperkenalkan pada tahun 2009 di Lebuhraya Damansara-Puchong (LDP) itu bertujuan menyediakan ganjaran khas berbentuk rebat tol sebanyak 20 peratus untuk pengguna kerap LDP.

Melalui program itu, pengguna yang membayar tol melalui transaksi elektronik (Touch ‘n Go atau Smart Tag) dengan 100 atau lebih transaksi penggunaan di LDP dalam masa satu bulan kalendar layak untuk mendapat 20 peratus tambah nilai percuma (rebat) berdasarkan jumlah amaun penggunaan di LDP.

JOM BACA >> SPEKULASI: Supermoped Modenas-Kawasaki mungkin guna enjin 177cc?

Sejak 2009 hingga 2023, Litrak telah mengagihkan hampir RM9.3 juta rebat tol kepada pengguna LDP, malah menyediakan banyak faedah serta meringankan beban kewangan pengguna kerap di lebuhraya.

Pihaknya memahami kepentingan LFTP terhadap pengguna, namun setelah melakukan penilaian yang teliti, kami mengambil keputusan menamatkan program ini.

ALR memaklumkan, walaupun program ditamatkan, pengguna LFTP masih boleh membuat penebusan rebat dalam tempoh enam bulan mengikut kelayakan dan tempoh sah yang dilanjutkan sehingga 30 September nanti, tertakluk terma dan syarat program.

JOM BACA >> SPEKULASI: Supermoped Modenas-Kawasaki mungkin guna enjin 177cc?

Tambahnya, ALR sentiasa berdedikasi memberi perkhidmatan bagi menjanjikan keselamatan dan keselesaan perjalanan kepada pengguna di kesemua kumpulan lebuh raya mereka.

ALR menghargai pengguna-pengguna di Lebuhraya Damansara Puchong (LDP) dan pihaknya memohon maaf atas sebarang kesulitan yang berlaku sehubungan dengan penamatan program ini.

Sokongan dan dorongan yang diberikan amat bernilai untuk pihaknya terus berusaha menambah baik perkhidmatan lebuh raya pada masa hadapan.

Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan berkaitan penamatan ini, sila hubungi Bahagian Khidmat Pelanggan. – Sinar Harian

KLIK UNTUK BESARKAN

Foto kredit Amanat Lebuhraya Rakyat Berhad (ALR)

JOM BACA >> INTIP: Modenas sedang uji skuter maxi Kymco DTX250 ke tu?
JOM BACA >> IMPRESI ARTIS: Gambaran awal Proton X80, versi kembar Geely Xingyue/Tugella
JOM BACA >> IMPRESI ARTIS: Gambaran awal Proton X50 facelift versi Theottle
JOM BACA >> INTIP: Proton X70 MC2 ronda-ronda KL ditemani X90, pelancaran mungkin sedikit lewat
JOM BACA >> Supermoped Modenas-Kawasaki sedang jalani ujian di Eropah, mungkin ada dua kapasiti enjin?

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply