ARKIB

KATEGORI

Buletin

Unit bergerak vaksinasi COVID-19 akan terus pergi dari rumah ke rumah

Berita Tempatan

Views

Jabatan Kesihatan Negeri dan Pejabat Kesihatan Daerah (PKD) diberi kebebasan menggunakan apa juga cara bagi memastikan penduduk di kawasan dan negeri masing-masing mendapat vaksinasi COVID-19.

JOM BACA >> INTIP : Foto papan pemuka Iriz Active bocor!

Menurut Berita Harian, ia adalah antara inisiatif kerajaan dalam memastikan penduduk di negara ini mendapat vaksinasi terhadap wabak berkenaan.

Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi, Khairy Jamaluddin, berkata Badan Bertindak Imunisasi COVID-19 (CITF) memutuskan untuk memperkasakan PKD dan Jabatan Kesihatan Negeri bagi melaksanakan inisiatif berkenaan, termasuk mewujudkan unit bergerak yang boleh terus ke lokaliti.

JOM BACA >> INTIP : Iriz Active ke tu?

Jelas beliau, sebagai contoh, beberapa hari lalu Jabatan Kesihatan Terengganu meminta kebenaran CITF melaksanakan unit bergerak untuk ke kampung dan memberi vaksinasi rumah ke rumah. Ini berjaya dilaksanakan dan pihaknya beri kebebasan kepada negeri dan daerah bagi mengatasi masalah ini.

Tambah beliau, jika mereka enggan keluar rumah, pihaknya akan menggunakan unit bergerak untuk pergi kepada mereka. Beliau berkata demikian pada sidang media CITF secara maya, hari ini yang turut dihadiri, Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr Adham Baba.

KLIK UNTUK BESARKAN

Foto kredit JKJAV

JOM BACA >> INTIP : Foto Persona MC2 bocor! Iriz MC2 versi crossover akan dikenali sebagai Iriz Active!
JOM BACA >> INTIP : Ini Iriz MC2 versi crossover ke?
JOM BACA >> Proton bakal perkenalkan X70 MC1 Ogos ini?
JOM BACA >>
 Li Chunrong akur dengan permintaan Kesatuan Pekerja Proton
JOM BACA >> Perodua lancar Aruz di Singapura – Harga RM286k

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply