ARKIB

KATEGORI

Tular

Betul ke individu yang sama menang cabutan bertuah Ford Mustang dengan Ducati Panigale?

Tular

Views

Tuah seorang lelaki dari Johor memenangi cabutan bertuah sebuah kereta jenis Ford Mustang dalam satu pertandingan memancing baru-baru ini menjadi tanda tanya dalam kalangan orang ramai.

Menurut K! ONLINE, ketika ini, ramai yang mendakwa kemenangan cabutan bertuah itu dirancang apabila lelaki tersebut turut dikatakan pernah memenangi sebuah motosikal berkuasa tinggi pada 2017.

Tuduhan tersebut semakin tepat apabila beberapa foto lelaki tersebut yang mendapat motosikal Ducati Panigale 1199 telah ditularkan di media sosial.

JOM BACA >> Proton daftar tanda dagang nama X90 dan X80 di MyIPO, petanda awal dua model SUV baharu?

Pada tahun 2017, lelaki berusia 24 tahun itu telah memenangi cabutan bertuah Ducati itu pada satu acara permotoran, Motoday Penang 2017.

Kemudian pada satu acara pertandingan memancing baru-baru ini, lelaki bertuah itu sekali lagi memenangi kereta mewah berjenama Ford Mustang.

Rata-rata orang ramai yang mendakwa kemenangan itu telah dirancang oleh penganjur telah mencari akaun Facebook lelaki tersebut yang menggunakan nama Pakcik Ku telah dinyah aktif ketika ini.

JOM BACA >> INTIP: Unit ujian Proton X70 MC1 ‘ronda-ronda’ sekitar Tanjung Malim

“Tak tahu nak kata betul atau tidak, tapi kalau kita lihat pada gambar dan bukti-bukti yang ada ternyata benda ni betul.

“Malas nak tuduh tapi kalau betul telah dirancang harapnya penganjur tu bertaubatlah. Jangan cari keuntungan dengan cara macam ni,” jelas Redzuan Elias.

“Warganet sekarang sudah bijak, sekejap je orang tahu. Tambah-tambah acara ini besar. Katanya yuran untuk dapatkan nombor cabutan pun dah RM60.

“Kalau dikali dengan beribu manusia yang hadir memang untung sangat la penganjur. Orang pergi sebab letak hadiah cabutan yang mewah. Melayu cukup-cukup lah menipu,” jelas Saifullah Abdullah.

KLIK UNTUK BESARKAN

JOM BACA >> GAC GS3 dilancarkan – Dua varian, harga dari bermula dari RM88,800
JOM BACA >> INTIP: Unit ujian Proton Saga MC2 dikesan
JOM BACA >> 30 unit Proton X70 diserah kepada Polis Kenya
JOM BACA >> Foto Daihatsu Xenia 2022, satu lagi kembar Perodua Alza (D27A) pula bocor!
JOM BACA >> INTIP: Myvi facelift (D51A) sedang jalani penggambaran iklan ke tu?

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply