ARKIB

KATEGORI

Tular

Bukan prop filem pulak dah… sebenarnya untuk uji nilai kenderaan pengiring

Tular

Views

Buat penat je menaip artikal tadi, rupa-rupanya habis kena ‘scam‘. Basah kepala beb! Terkini, satu hantaran di laman Facebook Friends Of PDRM seolah-olah mengesahkan kewujudan skuad Polis High Performance yang ‘tular’ pagi tadi.

JOM BACA >> INTIP: Perodua uji Daihatsu Rocky e:Smart Hybrid di Malaysia, adakah Ativa hibrid sedang dibangunkan?

Sebenarnya, penulis agak was-was dengan info berkenaan ‘prop filem itu’ memandangkan informasi yang kami dapat juga dari sumber yang memang boleh dipercayai.

Menurut Friends Of PDRM, BMW M3 Competition, BMW X3 dan Volkswagen Tiguan itu adalah untuk cadangan uji nilai kenderaan sebagai Proof of Concept (POF), bagi kenderaan SUV 4X4 High Performance dan kenderaan sedan High Performance untuk Cawangan Pegawai Pengiring (CPP), Jabatan KDNKA, Polis Diraja Malaysia.

JOM BACA >> Pelekat P dengan logo JPJ tarik perhatian pembeli di laman Taobao

Foto-foto yang dikongsikan itu sudah cukup untuk mengesahkannya. Berkemungkinan, kereta peronda Polis High Performance ini akan diuji terlebih dahulu sebelum diserap menjadi kenderaan pengiring untuk orang-orang kenamaan (VVIP).

Menurut info yang kami terima pagi tadi, ia mungkin menjadi aset terbaharu untuk unit yang sebelum ini ditugaskan untuk ‘menjaga’ Mitsubishi Lancer Evolution X dari Skuad Helang PDRM dan juga model Civic Type R, kenderaan pengiring Seri Paduka Baginda The Yang di-Pertuan Agong XVI.

* Kalau prop filem takkan la polis siap iring dengan kereta peronda masa keluar dari kedai ‘sticker’ kan? Boleh tonton video di atas.

KLIK UNTUK BESARKAN

JOM BACA >> Satria Theo – Gambaran generasi ketiga model hatchback tiga pintu Proton versi “The Fudger”
JOM BACA >> Saga Knight Concept – Kolaborasi mantap antara dua mantan pereka Proton
JOM BACA >> Toyota Avanza/Daihatsu Xenia 2022, kembar Perodua Alza (D27A) kini dalam fasa pra-pengeluaran
JOM BACA >> Video tular kemalangan Toyota Yaris dan Proton Wira – Salah seorang mangsa wanita hamil, terima dua jahitan di kepala
JOM BACA >> INFO: Buka penyaman udara perlahan tapi ‘kuat makan minyak’, buka kuat pun sama je, kenapa ye?

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply