ARKIB

KATEGORI

Buletin

BYD terjah pasaran Jepun, lancar 3 model EV pada 2023

Berita Global

Views

BYD AUTO JAPAN Inc., anak syarikat BYD Company Limited di Jepun, mengumkan kemasukannya ke pasaran kereta penumpang “Negara Matahari Terbit” itu dengan tiga model kenderaan elektrik (EV), iaitu BYD Atto 3, BYD Dolphin dan BYD Seal.

Model Atto 3 dijangka memasuki pasaran pada bulan Januari 2023, manakala Dolphin dan Seal akan mula dijual pada pertengahan dan separuh kedua tahun yang sama.

JOM BACA >> Foto supermoped Aveta SVR180 tersebar – Harga tunai RM 9,988?

Pengerusi dan Presiden BYD Wang Chuanfu mengiktiraf hubungan lama BYD dengan pasaran Jepun dan berkata beliau amat menghargai peluang untuk berkembang.

Katanya, selama bertahun-tahun, BYD telah terlibat secara mendalam dengan pasaran Jepun dan telah mengumpulkan asas pasaran dan jenama yang baik melalui bas elektrik tulen, sistem penyimpanan tenaga, forklift elektrik tulen serta perniagaan lain.

JOM BACA >> RISIK: Ativa hibrid (D47B) bakal dilancar pada September, Axia (D74A) selesai ujian percubaan awal pemasangan

BYD mula memasuki pasaran Jepun dengan bateri yang boleh dicas semula pada tahun 1999. Kemudian, BYD menyediakan pasaran tempatan dengan produk simpanan tenaga baharu, produk tenaga suria, bas elektrik tulen, forklift elektrik tulen dan produk lain untuk membantu Jepun mencapai pembangunan hijau dan mampan.

Sejak penghantaran kumpulan pertama bas emisi sifar ke Kyoto pada 2015, prestasi cemerlang bas elektrik tulen BYD telah mendapat kelulusan dan sokongan pelanggan di Jepun. Operasi berskala besar telah dicapai di bandar termasuk Fukushima, Tokyo, Kyoto, Osaka, Nagasaki dan Okinawa.

EV adalah penyelesaian yang berkesan untuk Jepun bagi mengurangkan pergantungan minyak, meningkatkan kualiti udara dan menggalakkan pelaksanaan “Strategi Pertumbuhan Hijau Menerusi Pencapaian Neutraliti Karbon pada 2050”.

KLIK UNTUK BESARKAN

JOM BACA >> Foto Alza 2022 (D27A) warna Garnet Red tertiris, unit pameran dan pandu uji mula dihantar!
JOM BACA >> INTIP: Wajah sebenar Perodua Alza 2022 (D27A) terdedah! Deretan unit pengeluaran tular di media sosial!
JOM BACA >> Info ringkas Perodua Alza (D27A), apa yang sudah diketahui setakat ini
JOM BACA >> INTIP: Saga MC2 jalani penggambaran iklan, petanda pelancaran semakin hampir!
JOM BACA >> RISIK: Perodua Alza (D27A), apa yang kami tahu setakat ini

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply