ARKIB

KATEGORI

Buletin

GoInsuran sambut ulang tahun ketiga, nikmati penjimatan sehingga RM100

Berita Tempatan

Views

Dengan 60 peratus daripada penduduk Malaysia yang tidak mempunyai perlindungan takaful atau insurans yang mencukupi, kebanyakan rakyat Malaysia kelihatan kurang bersedia untuk menghadapi bukan sahaja kecemasan automotif, malah cabaran besar dalam kehidupan secara umum.

Oleh yang demikian, GoInsuran, berhasrat untuk terus merangka laluan insurans yang lebih mudah dan cekap bagi semua rakyat Malaysia sempena meraikan ulang tahunnya yang ketiga.

Menurut Ketua Tan Chong Insure (sebelum ini dikenali sebagai Tan Chong Insurance Business Stream), Joshua Yong, pihaknya berjanji untuk terus mencari penyelesaian inovatif yang dapat menyederhanakan proses insurans, meningkatkan aksesibiliti, dan menyampaikan pengalaman yang disesuaikan dengan keperluan setiap individu.

GoInsuran telah diasaskan pada Disember 2020 dengan tujuan untuk memperbaiki proses pembaharuan insurans kereta dan cukai jalan.

JOM BACA >> SPEKULASI: Supermoped Modenas-Kawasaki mungkin guna enjin 177cc?

Sejak itu, platform ini telah berkembang untuk membolehkan pengguna membandingkan harga insurans kenderaan di antara 12 syarikat insurans terkemuka di Malaysia termasuk 3 operator Takaful.

GoInsuran juga merupakan penerima anugerah Insurans Am untuk Kecemerlangan Teknologi Digital dalam Malaysia Technology Excellence Awards 2022.

Kini, objektifnya adalah untuk menjadi e-platform insurans lengkap bagi pelbagai jenis perlindungan, dengan lebih dari 10 produk insurans termasuk perjalanan, rumah, kemalangan peribadi, dan insurans kereta.

Pada asasnya, GoInsuran direka untuk menyediakan pengalaman yang lancar dan mudah bagi pelanggan, sama ada mendapatkan petikan percuma atau membuat pembayaran melalui pelan alternatif.

JOM BACA >> SPEKULASI: Supermoped Modenas-Kawasaki mungkin guna enjin 177cc?

Bagi untuk memastikan bahawa pengurusan insurans secara digital adalah selesa dan berpatutan, GoInsuran menawarkan pilihan pembayaran seperti Rancangan Pembayaran Mudah (Easy Payment Plan – EPP) atau model Beli Sekarang Bayar Kemudian (Buy Now Pay Later – BNPL).

Selain itu, GoInsuran disokong oleh kuasa industri automotif, Tan Chong Group, yang mempunyai lebih dari 50 tahun pengalaman dalam pasaran, menjamin keupayaannya untuk menyediakan perkhidmatan, nilai, dan keselamatan terbaik kepada pelanggan.

Satu elemen lain yang membezakan GoInsuran adalah kerjasama dengan pemain utama, termasuk VISA, Bank Islam, CelcomDigi, dan Yoodo.

Pelanggan kini boleh menikmati penjimatan segera melalui kod promo eksklusif REFERME untuk diskaun sehingga RM100 dan lebih banyak lagi semasa pembaharuan insurans kereta dengan GoInsuran, tertakluk kepada premium dan jumlah yang diinsuranskan bagi insurans kereta individu.

KLIK UNTUK BESARKAN

JOM BACA >> INTIP: Modenas sedang uji skuter maxi Kymco DTX250 ke tu?
JOM BACA >> IMPRESI ARTIS: Gambaran awal Proton X80, versi kembar Geely Xingyue/Tugella
JOM BACA >> IMPRESI ARTIS: Gambaran awal Proton X50 facelift versi Theottle
JOM BACA >> INTIP: Proton X70 MC2 ronda-ronda KL ditemani X90, pelancaran mungkin sedikit lewat
JOM BACA >> Supermoped Modenas-Kawasaki sedang jalani ujian di Eropah, mungkin ada dua kapasiti enjin?

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply