ARKIB

KATEGORI

Buletin

Himpunan terbesar Lamborghini di Resorts World Genting 1 Mac nanti bakal cipta rekod dunia

Berita Tempatan

Views

Lebih daripada seratus “Raging Bulls” bakal mendaki Gunung Ulu Kali ke Resorts World Genting (RWG) yang ‘diselubungi kabus’ bagi menyertai perhimpunan besar-besaran pada 1 Mac ini.

Dalam satu kenyataan bersama, Resorts World Genting dan Lamborghini Owners Malaysia (LOM), mengumumkan hari ini bahawa mereka akan bekerjasama untuk memecahkan rekod LOM sebelum ini sebagai perhimpunan terbesar Lamborghini di Malaysia, setinggi 6,000 kaki di atas paras laut.

LOM berjaya direkodkan dalam Malaysia Book of Records sebagai perhimpunan terbesar Lamborghini pada 11 Jun 2022 dengan jumlah 112 Lamborghini dari pelbagai model berkumpul di tempat letak kereta terbuka KLCC.

Matlamat kali ini ialah untuk mengumpulkan sekurang-kurangnya 130 ‘Stampeding Bulls’ di hadapan Hotel Highlands, Resorts World Genting dari 10:38 pagi hingga 12:38 tengah hari.

JOM BACA >> SPEKULASI: Supermoped Modenas-Kawasaki mungkin guna enjin 177cc?

Pencapaian luar biasa ini, jika berjaya, akan mencipta rekod dunia baharu kerana sebelum ini tidak pernah ada percubaan untuk mengadakan perhimpunan Lamborghini dalam skala besar di ketinggian yang tinggi.

Naib Presiden Resorts World Genting, Winnie Lim, berkata pihaknya sangat teruja untuk mengambil bahagian dalam usaha mencipta sejarah ini bersama LOM.

Presiden Lamborghini Owners Malaysia, Roslan Rosdi, pula menambah, pihaknya yakin dapat mencapai kejayaan ini kerana mereka telah mencatatkan lebih banyak rekod berdaftar untuk Bull Run kali ini.

Ujarnya, LOM ditubuhkan pada tahun 2014, dan kini mempunyai 210 ahli. Pengerusi Penganjur LOM, Datuk Rakesh Sachdev berkata, acara ini mencerminkan usaha berterusan mereka untuk melangkaui sempadan.

JOM BACA >> SPEKULASI: Supermoped Modenas-Kawasaki mungkin guna enjin 177cc?

Pada sesi media, para hadirin berpeluang melihat paparan yang menakjubkan, termasuk sepuluh kenderaan model Lamborghini yang jarang ditemui dan vintaj, seperti edisi terhad Murcielago, Huracan Spyder, Aventador SVJ, dan SUV Urus.

RWG akan menganjurkan majlis makan malam gala yang dikenali sebagai The Bulls Night di Pusat Konvensyen Antarabangsa Genting pada 1 Mac.

Majlis tersebut akan menampilkan pelbagai hiburan bertemakan mewah dan rancak, termasuk persembahan tarian menarik oleh Istana Budaya, pertunjukan fesyen perhiasan kecantikan, dan persembahan nyanyian oleh penyanyi terkenal, Datuk Zainal Abidin.

Selain dari Resorts World Genting, rakan kongsi dan penaja majlis termasuk ODR Racing, Selesa Technology, Elrah dan Amee Philips. Untuk maklumat lanjut, sila layari rwgenting.com atau laman Facebook LOM.

KLIK UNTUK BESARKAN

Foto kredit Lamborghini Owners Malaysia

JOM BACA >> INTIP: Modenas sedang uji skuter maxi Kymco DTX250 ke tu?
JOM BACA >> IMPRESI ARTIS: Gambaran awal Proton X80, versi kembar Geely Xingyue/Tugella
JOM BACA >> IMPRESI ARTIS: Gambaran awal Proton X50 facelift versi Theottle
JOM BACA >> INTIP: Proton X70 MC2 ronda-ronda KL ditemani X90, pelancaran mungkin sedikit lewat
JOM BACA >> Supermoped Modenas-Kawasaki sedang jalani ujian di Eropah, mungkin ada dua kapasiti enjin?

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply