ARKIB

KATEGORI

Buletin

Malaysia muncul negara pertama di Asia Tenggara lancar Jaecoo J7, tiba pada separuh pertama 2024

Berita Tempatan

Views

Jenama off-road yang baharu muncul, Jaecoo telah berjaya mengumpul ramai peminat di lebih dari dua belas negara dan wilayah di seluruh dunia, hanya dalam tempoh masa sembilan bulan sahaja.

Berpegang kepada falsafah jenama “Daripada Klasik, Kini Melangkaui Klasik,” Jaecoo memperkenalkan SUV bandar premium, J7 dan akan mempercepatkan pelancarannya ke pasaran global pada tahun ini.

Pada 20 Februari lalu, ia telah dilancarkan di Mexico dan telah menerima banyak pujian dari pelbagai pihak. Jaecoo kini bersedia untuk menembusi pasaran pemanduan sebelah kanan dan Malaysia bakal menjadi negara pertama di Asia Tenggara yang melancarkan J7 pada separuh pertama 2024.

JOM BACA >> SPEKULASI: Supermoped Modenas-Kawasaki mungkin guna enjin 177cc?

Pada 3 Januari lalu, Jaecoo telah mengadakan sesi pratonton eksklusif untuk J7 di Malaysia. Acara ini menarik pelabur peniaga berpotensi dan penerbit media industri.

Reka bentuk luar biasa dan tawaran produk kenderaan ini mendapat pujian luas dari tetamu di acara tersebut.
Bagi membuktikan kemampuan off-roadnya secara menyeluruh dan prestasi dunia nyata, ia telah diuji di litar off-roadM4TREC“.

J7 telah lulus dengan jaayanya pelbagai ujian off-road ekstrem, termasuklah tanjakan penggelek, ujian artikulasi, lintasan rabung dan lain-lain.

Dengan ciri-ciri canggih Sistem Pemanduan Pintar Semua Jalan (ARDIS), ia memberikan kenderaan ini keupayaan yang luar biasa untuk mengatasi pelbagai bentuk muka bumi dan situasi yang tidak dijangka dengan mudah.

JOM BACA >> SPEKULASI: Supermoped Modenas-Kawasaki mungkin guna enjin 177cc?

Ia menawarkan mod pemanduan paling pelbagai dalam kelasnya, termasuklah pasir, padang salji, lumpur, dan tujuh keadaan off-road yang lain.

Dengan manfaat dari sistem kawalan Brek Kuasa Pintar BOSCH (IPB), ARDIS dapat mencapai masa tindak balas terpantas dalam kelasnya yang kurang dari 0.1 saat.

Kelajuan pemprosesan ARDIS juga adalah bukti kepada prestasi terkemuka dalam semua aspek. J7 dilengkapi dengan enjin 1.6TGDI dan transmisi dwi-klac basah 7DCT, menghasilkan output maksimum 145kW dan 290 Nm daya kilas.

SUV ini mampu memecut dari 0 hingga 30 km/j dalam hanya 2.9 saat dan membolehkan J7 mampu bersaing dengan enjin 2.0T dari jenama mewah.

KLIK UNTUK BESARKAN

JOM BACA >> INTIP: Modenas sedang uji skuter maxi Kymco DTX250 ke tu?
JOM BACA >> IMPRESI ARTIS: Gambaran awal Proton X80, versi kembar Geely Xingyue/Tugella
JOM BACA >> IMPRESI ARTIS: Gambaran awal Proton X50 facelift versi Theottle
JOM BACA >> INTIP: Proton X70 MC2 ronda-ronda KL ditemani X90, pelancaran mungkin sedikit lewat
JOM BACA >> Supermoped Modenas-Kawasaki sedang jalani ujian di Eropah, mungkin ada dua kapasiti enjin?

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply