ARKIB

KATEGORI

Buletin

Marshal konvoi berlagak polis serah diri – Dua individu ditahan, seorang berpangkat Datuk

Berita Tempatan

Views

Individu yang bertindak sebagai marshal memberi arahan kepada kenderaan awam supaya memperlahankan kenderaan sebagaimana video tular di laman sosial Facebook, telah hadir ke Bahagian Siasatan Dan Penguatkuasaan Trafik Daerah Port Dickson untuk menyerah diri, semalam.

JOM BACA >> INTIP: Unit ujian Proton Saga MC2 dikesan

Menurut kenyataan media, Ketua Polis Daerah Port Dickson, Superintenden Aidi Sham Mohamed berkata, kedua-dua lelaki berusia 45 dan 49 tahun dengan salah seorang berpangkat Datuk bekerja sebagai Ahli Perniagaan dan Ejen Insuran telah hadir ke Balai Trafik sejurus mengetahui aksi mereka yang dirakam, tular di media sosial.

JOM BACA >> 30 unit Proton X70 diserah kepada Polis Kenya

Pihak polis telah menahan kedua-dua lelaki terbabit sebaik mereka menyerah diri di Balai Polis Trafik Port Dickson. Selain itu, polis juga turut merampas dua buah motosikal berkuasa tinggi dan beberapa barangan milik individu yang digunakan kedua-dua marshal berkenaan seperti yang dirakam di dalam video tersebut

Polis juga masih menjalankan siasatan lanjut secara menyeluruh terhadap kedua -dua lelaki tersebut sekiranya wujud kesalahan-kesalahan yang lain.

KLIK UNTUK BESARKAN

Foto kredit Polis Daerah Port Dickson

JOM BACA >> Foto Daihatsu Xenia 2022, satu lagi kembar Perodua Alza (D27A) pula bocor!
JOM BACA >> INTIP: Myvi facelift (D51A) sedang jalani penggambaran iklan ke tu?
JOM BACA >> Nasib si Proton Juara: Dulu dicerca, sekarang jadi barang berharga
JOM BACA >> Ini rekaan Perodua Kancil dari Stola pada tahun 1997, tapi tak jadi…
JOM BACA >> Kereta kena gesel lori di Putrajaya – Pemilik tak boleh tuntut ganti rugi, kawasan diwartakan bukan untuk parkir

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply