ARKIB

KATEGORI

Buletin

MESTI TONTON: Perang SUV Proton vs Perodua bakal gandakan pasaran SUV?

Views
#KLIMS 2018: Perang SUV Proton vs Perodua , yang mana akan menang di pasaran?

Pameran Motor Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIMS) 2018 akan menyaksikan dua gergasi automotif Malaysia memasuki gelanggang SUV. Walaupun kedua-dua model mereka akan bertarung dalam segmen yang berbeza, kemasukan dua jenama besar Proton dan Perodua ke arena SUV boleh mengubah landskap automotif negara.

Segmen SUV Malaysia memegang lebih kurang 15 peratus pasaran, walaupun ini boleh dikatakan satu angka yang agak baik tetapi ianya jauh di belakang dominasi SUV di peringkat global, di mana kenderaan gaya hidup aktif ini mendahului segmen lain dengan lebih 30 peratus pasaran. Kemasukan dua model baru ini dijangka boleh menjadi pemangkin menggandakan angka jualan SUV di Malaysia, yang kini berada di sekitar 60 hingga 65 ribu unit setahun.

JOM BACA >> INTIP : Adakah ini Proton Persona facelift 2019?

Jom kita dengar apa pendapat Editor kami mengenai pertembungan dua SUV yang bakal menggegarkan arena automotif negara tidak lama lagi ini. Kami juga akan berada di Pameran Motor Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIMS) 2018, reruai bernombor 2525 bersama ENGEAR dan akan membuat liputan secara eksklusif di sana nanti.

Ikuti laman web, Facebook dan YouTube kami untuk maklumat terkini mengenai KLIMS18. Jemput singgah di reruai kami nanti ye! Jangan lupa LANGGAN/SUBSCRIBE saluran YouTube rasmi kami di Funtasticko TV untuk lebih banyak lagi video-video menarik yang lain! Jom tonton episod yang lepas, “MESTI TONTON: Saya BUKAN Machai! Subsidi memang hak kita!!!”.

JOM BACA >> PANAS: Ottimo bakal perkenal moped ‘harga marhaen’ tidak lama lagi!

KLIK UNTUK BESARKAN

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply