ARKIB

KATEGORI

Buletin

Peugeot 3008 buatan Gurun tiba di Filipina hujung bulan ini

Berita Tempatan

Views

Naza Automotive Manufacturing (NAM) telah memulakan penghantaran kumpulan pertama model Peugeot 3008 1.6L Active yang dipasang di kilang mereka yang terletak di Gurun, Kedah. Ini merupakan eksport pertama mereka untuk rantau ASEAN di bawah perjanjian usahasama antara Groupe PSA dan Naza Corporation Holdings.

JOM BACA >> Proton Wira generasi baharu dijelmakan semula secara manipulasi digital

Filipina menjadi destinasi eksport pertama mereka di bawah AFTA dan Peugeot 3008 buatan Gurun dijangka tiba di sana pada hujung bulan ini. Ketua ASEAN dan CEO Naza Automotive Manufacturing, Groupe PSA, Laurence Noël berkata dua model disasarkan untuk pasaran Filipina, Peugeot 3008 dan Peugeot 5008 1.6 THP dengan jumlah eksport melebihi 4,000 unit menjelang 2023.

JOM BACA >> Proton Wira generasi baharu dijelmakan semula secara manipulasi digital

Tambahnya lagi, lebih banyak kereta akan dieksport ke negara ASEAN yang lain dalam masa terdekat. Pada bulan Februari 2018, Naza Corporation Holdings and Groupe PSA telah memeterai perjanjian perkongsian jualan dan usahasama untuk menjadikan operasi kilang NAM di Gurun sebagai hab pembuatan pertama di rantau ASEAN untuk Groupe PSA.

Ini menandakan permulaan kepada NAM sebagai pengedar beberapa jenama di bawah Groupe PSA – Peugeot, Citroën, DS dan Opel ke rantau ASEAN sekaligus menjadi menyumbang kepada ekonomi negara.

JOM BACA >> INTIP : Proton Saga facelift 2019 varian Premium dikesan di dua lokasi berbeza
JOM BACA >> INTIP : Proton uji Saga facelift 2019 varian Standard
JOM BACA >> Gambaran reka bentuk rim 15 inci Proton Saga facelift 2019
JOM BACA >> Proton Saga facelift 2019 – Harga mungkin turun, ini yang pasti ada

KLIK UNTUK BESARKAN

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply