ARKIB

KATEGORI

Buletin

BMW Product Genius Programme bakal lahirkan pakar produk BMW tempatan

Berita Tempatan

Views

BMW Malaysia telah memperkenalkan Program Pakar Produk BMW (BMW Product Genius Programme) buat julung kalinya di Malaysia, dengan tujuh BMW Product Genius yang telahpun dilatih dan ditempatkan di tiga premis pengedaran di sekitar kawasan Lembah Klang.

Harald Hoelzl, Pengarah Urusan BMW Group Malaysia berkata program ini akan membantu pelanggan membuat pembelian tanpa sebarang tekanan. Daripada interaksi peribadi yang dijalin, kami mahu para pelanggan merasakan Pengalaman Pemilikan BMW yang tiada tolok tandingannya di peringkat yang paling awal.

BMW Product Genius perlu melalui sebuah proses pemilihan yang teliti dan mereka dilatih menerusi pusat pengedaran yang terpilih di bawah penyeliaan BMW Malaysia, sebelum mereka layak digelar sebagai pakar jenama dan produk BMW.

JOM BACA >> PANAS : Ruang dalaman Proton Iriz MC2 diperlihatkan semasa sesi pandu uji Tun Dr Mahathir

Peranan mereka menyinambungkan tugas seorang Penasihat Jualan kerana mereka memberi tumpuan untuk membantu pelanggan bagi pelbagai aspek yang melibatkan portfolio kenderaan BMW, bermula dari penganalisaan, persembahan produk sehingga ke penawaran khidmat pandu uji.

Mereka juga dibekalkan dengan kemahiran untuk menjelaskan dan mendemonstrasikan kegunaan setiap ciri dan fungsi kenderaan BMW, dan menawarkan maklumat yang dikehendaki terhadap manfaat sesebuah produk yang sesuai untuk keperluan spesifik pengguna. BMW Product Genius turut berperanan sebagai perunding pelanggan yang neutral, duta bagi jenama BMW, serta sebagai titik sentuh pengetahuan dalam premis pengedaran tersebut.

Menerusi program perintis yang diperkenalkan pada tahun lepas, gerombongan pertama BMW Product Genius telah dilatih dan ditempatkan pada awal bulan Disember di tiga pusat pengedaran yang terletak di Lembah Klang, Auto Bavaria Kuala Lumpur, Auto Bavaria Glenmarie, dan Ingress Auto Damansara.

JOM BACA >> PANAS : Foto paling jelas Proton Iriz MC2 yang dipandu Tun Dr Mahathir di Putrajaya

KLIK UNTUK BESARKAN

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply