ARKIB

KATEGORI

Buletin

DJ Hitz.FM pemilik ke 10,000 kenderaan hibrid Honda di Malaysia

Views

Tengku Mohd Ean Nasrun (Ean), DJ Hitz.FM merupakan pemilik yang ke 10,000 kenderaan hibrid Honda. Beliau telah membeli Honda CR-Z dan secara tidak langsung menyertai lebih sejuta pemilik kenderaan hibrid Honda yang lain diseluruh dunia. Bukan setakat menjadi pemilik yang ke 10,000, beliau juga telah menerima pakej percutian 2 hari 1 malam sebagai hadiah istimewa daripada Honda Malaysia.

Penerimaan baik kenderaan hibrid di Malaysia menjadi pemangkin untuk Honda Malaysia menjadi pengeluar kereta pertama mengeluarkan kenderaan hibrid secara pemasangan tempatan. Ini juga selaras dengan hala tuju Honda Motor menyediakan produk yang baik dengan pantas, mampu milik dan rendah pelepasan CO2 untuk memaksimumkan kegembiraan kepada pelanggan. Bersempena dengan hala tuju global Honda, Honda Malaysia komited untuk mengurangkan pelepasan karbon dengan ketara.

Sejak 2007, Honda telah menjual lebih daripada 10,000 kenderaan hibrid sehingga September 2012. Berikut adalah pecahan unit kenderaan hybrid Honda :

MODELUNIT
Honda Insight6,339
Honda Jazz Hybrid1,786
Honda CR-Z2,109
Honda Civic Hybrid1,238

* sehingga bulan September 2012

KLIK UNTUK BESARKAN IMEJ

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

6 Comments

Leave a Reply