ARKIB

KATEGORI

Buletin

Ford rangkul Anugerah Perak dalam kategori automotif Putra Aria Brand Awards 2022

Berita Tempatan

Views

Pengedar tunggal Ford di Malaysia, Sime Darby Auto ConneXion (SDAC) baru-baru ini meraih Anugerah Perak bagi jenama automotif pilihan ramai dalam Putra Aria Brand Awards 2022.

Ia merupakan lanjutan daripada Putra Brand Awards yang sangat berprestij dan ditentukan melalui kaji selidik pengguna di seluruh negara untuk mengenal pasti jenama kegemaran Malaysia bagi 24 kategori berasingan.

Kaji selidik berkenaan dijalankan dan dinilai berdasarkan kaedah kajian menyeluruh oleh syarikat kajian antarabangsa IPSOS.

JOM BACA >> INTIP : Unit ujian Proton X90 (VX11) dirakam dari jarak dekat, kelihatan stereng di sebelah kanan

Pengarah Urusan, Sime Darby Auto ConneXion-Ford, Turse Zuhair berkata, pihaknya amat berbesar hati dan berterima kasih kepada semua warga Malaysia yang telah memilih Ford sebagai jenama pilihan mereka dalam kategori automotif.

Putra Aria Brand Awards diwujudkan pada 2022 oleh Persatuan Agen Pengiklanan Bertauliah Malaysia (4As) untuk melayani secara cekap dan meliputi lingkungan pemasaran dengan memberi perhatian kepada usaha penjenamaan dalam semua segmen.

Dinilai melalui perkembangan pilihan pengguna, anugerah ini menyasarkan untuk mengiktiraf kecemerlangan jenama dalam memberikan kesan dan memperkukuh kehadiran mereka dalam pasaran.

JOM BACA >> INTIP : Ini baru betul ‘testing kaw-kaw’, sampai unit ujian Proton X90 (VX11) rosak di tepi jalan

Lebih daripada 25,000 maklum balas pengguna telah diterima sepanjang lapan minggu kaji selidik berkenaan dijalankan, dari hujung September hingga pertengahan November 2022.

Responden bagi kaji selidik ini menilai semua jenama terlibat berdasarkan enam kriteria iaitu, kebiasaan mereka dengan jenama, pengalaman mereka dengan jenama, tanggapan mereka tentang jenama, hasrat untuk pembelian, jenama pilihan terpaksa, dan jenama yang akan mereka cadangkan kepada rakan dan keluarga.

Putra Aria Brand Awards merupakan satu daripada dua pengiktirafan yang disokong oleh Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar Malaysia (MATRADE), Persatuan Pengiklan Malaysia (MAA), Persatuan Pakar Media (MSA) dan Persatuan Digital Malaysia (MDA).

IPSOS adalah pelopor peringkat global bagi kaji selidik pasaran yang menerapkan pengetahuan terbaik dalam sains dan teknologi, serta melaksanakan prinsip keselamatan, keringkasan, kepantasan dan pengisian ke dalam semua perkara yang dilakukan.

KLIK UNTUK BESARKAN

JOM BACA >> INTIP: Dua unit ujian Proton X90 (VX11) dikesan sekitar Simpang Pulai
JOM BACA >> Dakwa kereta gesel pembahagi jalan elak konvoi pengiring, lelaki ini berani jawab ciapan balas TMJ
JOM BACA >> Toyota Agya dan Daihatsu Ayla bakal tiba di Indonesia bulan Mac 2023, pengeluaran massa Perodua Axia (D74A) dijangka bermula Januari 2023
JOM BACA >> Kenderaan pengguna MRR2 terkena minyak, SUKE sedia tanggung kos cucian
JOM BACA >> INTIP: Hari Ahad pun Proton masih uji X90 (VX11), mungkin kejar masa kot?

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply