ARKIB

KATEGORI

Buletin

Kancil terbabas di LPT, tiga maut

Berita Tempatan

Views

Tiga maut yang membabitkan dua wanita dan seorang lelaki dalam kemalangan di Kilometer 168.5 Lebuhraya Pantai Timur (LPT) di Maran, hari ini manakala seorang lagi mangsa yang merupakan kanak-kanak dilaporkan selamat.

JOM BACA >> Dakwa kereta gesel pembahagi jalan elak konvoi pengiring, lelaki ini berani jawab ciapan balas TMJ

Menurut UTUSAN, Pegawai Perhubungan Awam Jabatan Bomba dan Penyelamat (JBPM) Pahang, Zulfadli Zakaria berkata, pusat gerakan operasi (PGO) menerima laporan kemalangan membabitkan kereta jenis Perodua Kancil pada pukul 8.10 pagi.

Penyelamat Maran bergegas ke lokasi kejadian bagi kerja-kerja menyelamat mangsa. Terdapat empat mangsa dalam kereta itu dan tiga daripadanya meninggal dunia di lokasi kejadian.

JOM BACA >> Toyota Agya dan Daihatsu Ayla bakal tiba di Indonesia bulan Mac 2023, pengeluaran massa Perodua Axia (D74A) dijangka bermula Januari 2023

Mangsa yang maut, dua wanita dewasa dan seorang lelaki dewasa. Bagaimanapun, seorang mangsa membabitkan kanak-kanak perempuan mengalami kecederaan.

Dalam pada itu, Zulfadli berkata, pihak bomba menggunakan peralatan menyelamat khas bagi mengeluarkan mangsa yang terperangkap dalam kenderaan itu.

KLIK UNTUK BESARKAN

Foto kredit Bomba & Penyelamat Negeri Pahang

JOM BACA >> Kenderaan pengguna MRR2 terkena minyak, SUKE sedia tanggung kos cucian
JOM BACA >> INTIP: Hari Ahad pun Proton masih uji X90 (VX11), mungkin kejar masa kot?
JOM BACA >> Foto supermoped Aveta SVR180 tersebar – Harga tunai RM 9,988?
JOM BACA >> RISIK: Ativa hibrid (D47B) bakal dilancar pada September, Axia (D74A) selesai ujian percubaan awal pemasangan
JOM BACA >> Foto Alza 2022 (D27A) warna Garnet Red tertiris, unit pameran dan pandu uji mula dihantar!

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply