ARKIB

KATEGORI

Buletin

Nissan Almera Turbo berjaya capai penjimatan bahan bakar 49.5 km/l dalam cabaran pandu amal

Berita Tempatan

Views

Edaran Tan Chong Motor Sdn. Bhd. (ETCM) baru-baru ini menutup tirai kempen Nissan Almera Turbo Fuel Efficiency Charity Drive yang menggalakkan pemilik kereta tersebut untuk membantu kehidupan mereka yang terkesan akibat pandemik COVID-19.

Para pemilik Nissan Almera 1.0L Turbo telah menghantar bacaan penjimatan bahan bakar dengan jarak keseluruhan 12,841km telah berjaya direkodkan.

Memandangkan konsep pandu amal ialah 1km bersamaan RM1, sejumlah RM 12,841 telah berjaya dikumpulkan dan akan didermakan kepada beberapa organisasi kebajikan.

Organisasi kebajikan yang menerima sumbangan itu akan diumumkan tidak lama lagi. ETCM ingin mengucapkan terima kasih kepada semua usaha dan jasa baik peserta dalam cabaran pandu amal ini.

JOM BACA >> INTIP: Unit ujian Proton Saga MC2 dikesan

20 pemenang teratas akan menerima Nissan GT-R oleh LEGO® yang eksklusif, manakala 30 teratas seterusnya akan menerima Beg Duffle Nissan edisi khas.

ETCM akan menghubungi semua pemenang untuk urusan penghantaran hadiah mereka tidak lama lagi. Berikut adalah kedudukan carta 20 pemenang teratas kempen Nissan Almera Turbo Fuel Efficiency Charity Drive:

JOM BACA >> 30 unit Proton X70 diserah kepada Polis Kenya

Untuk menambahkan lagi keterujaan, peraduan “All-New Nissan Almera Test Drive & Win” kini kembali! 50 pelanggan bertuah akan menerima baucar Watsons bernilai RM 25,000 (RM 500 setiap baucar) apabila mereka memandu uji Almera di mana-mana bilik pameran Nissan atau pandu uji depan pintu yang telah diatur sebelumnya.

Selain itu, pelanggan boleh menikmati Kadar Faedah Sewa Beli 1.88 peratus ]apabila mereka membeli sedan Almera 1.0L Turbo, ibu segala trak pikap Navara 2.5L, SUV X-Trail atau MPV Serena S-Hybrid.

Almera 1.0L Turbo turut didatangkan dengan pakej aksesori Urban secara percuma bernilai sehingga RM 5,500 pada harga ‘cuti cukai’ jualan bermula dari RM 79,906. Navara 4×4 2.5L Turbo ditawarkan pada harga bermula dari RM 116,900 dengan pakej aksesori Premium secara percuma bernilai RM 10,150.

X-Trail pula dijual pada harga bermula dari RM 139,643 bersama pakej aksesori Aero Edition bernilai RM 5,000 manakala Serena S-Hybrid dijual pada harga RM 140,226 bersama pakej penyelenggaraan selama 3-tahun secara percuma yang turut meliputi alat ganti dan upah.

KLIK UNTUK BESARKAN

JOM BACA >> Foto Daihatsu Xenia 2022, satu lagi kembar Perodua Alza (D27A) pula bocor!
JOM BACA >> INTIP: Myvi facelift (D51A) sedang jalani penggambaran iklan ke tu?
JOM BACA >> Nasib si Proton Juara: Dulu dicerca, sekarang jadi barang berharga
JOM BACA >> Ini rekaan Perodua Kancil dari Stola pada tahun 1997, tapi tak jadi…
JOM BACA >> Kereta kena gesel lori di Putrajaya – Pemilik tak boleh tuntut ganti rugi, kawasan diwartakan bukan untuk parkir

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply