ARKIB

KATEGORI

Tular

Pemilik Lamborghini Urus tenang, maafkan warga emas langgar keretanya

Tular

Views

Satu video tular di laman sosial Facebook yang dikongsikan pemilik Lamborghini Urus, Abdul Rahim mendapat lebih 1,000 komen dan seribu kali perkongsian.

Rakaman daripada video terbabit menunjukkan Abdul Rahim dan warga emas tersebut berjaya menyelesaikan kes pelanggaran tidak sengaja itu dengan baik.

Kejadian berlaku apabila sebuah kereta jenis Kia Rio dipandu warga emas dikenali sebagai Wong telah membuat pusingan-U secara mengejut dan melanggar bahagian kiri kenderaan Lamborghini Urus milik Abdul Rahim.

Ekoran kejadian pelanggaran di lorong RFID terbabit, Abdul Rahim yang dalam perjalanan pulang dari Kuala Lumpur telah bertindak keluar daripada kereta mewahnya dan memeriksa bahagian dilanggar.

Malah Abdul Rahim juga pergi melihat kerosakan pada bahagian kanan kereta Kia yang dipandu warga emas terbabit.

JOM BACA >> Lelaki ini menyesal beli kereta Honda selepas tuntutan waranti beberapa kali ditolak

Walaupun keretanya telah dilanggar oleh Wong, namun Abdul Rahim masih boleh tersenyum meskipun terdapat kesan pelanggaran pada Lamborghini miliknya.

Menerusi video tular itu, kedua-duanya dilihat telah menyelesaikan kejadian kemalangan dengan baik dan bersalaman. Abdul Rahim turut berkongsi tangkap layar mesej WhatsApp yang diterima daripada Wong yang tidak sengaja melanggarnya.

Dalam perbualan mesej WhatsApp itu, Wong menjelaskan dirinya seorang pesara yang tidak lagi bekerja. Warga emas itu memohon maaf atas kemalangan yang berlaku dan sedia bertanggungjawab sepenuhnya membayar kos baik pulih kerosakan.

Bagaimanapun Abdul Rahim menolak permintaan Wong dengan baik kerana kerosakan yang berlaku adalah kecil.

Wong membalas dengan jawapan bahawa dia tetap berasa bertanggungjawab di atas kerosakan yang berlaku dan meminta Abdul Rahim untuk memberitahu kos baik pulih.

Warga emas itu juga menghargai sekiranya ditawarkan untuk membayar kos tersebut dengan harga diskaun. “Selamat pagi Encik Rahim, mohon maaf atas kemalangan malam tadi. Tolong terima permohonan maaf saya.

JOM BACA >> Gambaran awal Perodua D66B berdasarkan lakaran yang tertiris di media sosial

“Apabila sudah bersedia, sila beritahu saya sebut harga pembaikan kereta anda supaya kami dapat menyelesaikannya dengan lebih awal,” kata Wong di dalam aplikasi WhatsApp kepada Abdul Rahim.

“Saya menghargai bantuan anda, Encik Wong, tetapi nampaknya ia sedikit sahaja kerosakan. “Kemungkinan besar saya hanya akan menyerahkan bil kepada syarikat saya sebagai penyelenggaraan kereta.

“Saya akan memberitahu anda di sini (WhatsApp). Saya doakan kesihatan yang baik untuk anda dan isteri,” jawab Abdul Rahim.

Orang ramai yang melihat video itu telah memuji kedua-dua pihak kerana berjaya menyelesaikan insiden kemalangan itu dengan penuh matang dan bertanggungjawab.

Abdul Rahim meluahkan rasa bersyukur kerana video yang tular itu mendapat maklum balas positif daripada netizen.

“Sekurang-kurangnya dapat cuci semula imej bahawa bukan semua pemilik Lamborghini itu sombong dan tak beretika di jalan raya seperti yang berlaku sebelum ini,” ujar Abdul Rahim. – Sinar Harian

KLIK UNTUK BESARKAN

JOM BACA >> Proton X90 dipertontonkan – Enjin hibrid ringan, empat varian, pilihan konfigurasi 6 atau 7 tempat duduk
JOM BACA >> Terkejut jadi mangsa kemalangan, seekor kuda berlari ke tengah LPT2
JOM BACA >> Pemandu Honda HR-V seakan ‘sengaja langgar’ motosikal dalam video tular disaman
JOM BACA >> X90 (VX11) bakal jadi model NEV pertama Proton – Sah akan ada varian ‘mild’ hibrid!
JOM BACA >> INTIP: Unit ujian Honda WR-V generasi baharu mula turun beraksi

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply