ARKIB

KATEGORI

Buletin

Penumpang bas ekspres Plusliner dari Johor Bharu ke Kuantan positif COVID-19

Berita Tempatan

Views

Selang beberapa minit tadi kami ada siarkan artikel mengenai bas ekspres Plusliner dari Johor Bharu ke Kuantan yang perlu segera menghubungi Bilik Gerakan Pejabat Kesihatan Daerah Kuantan. Portal Free Malaysia Today sebentar tadi melaporkan, Pejabat Kesihatan Kuantan mengesahkan seorang penumpang bas tersebut disahkan positif Covid-19.

JOM BACA >> TuneD perkenal kit badan khas untuk Proton Saga FLX – Harga bermula dari RM 1,980

Difahamkan, penumpang itu telah menjalani ujian saringan Covid-19 di Johor Bahru, tetapi tidak mengkuarantinkan dirinya. Keputusan itu kemudiannya didapati positif Covid-19, tetapi lelaki terbabit sudah menaiki bas ke Kuantan.

JOM BACA >> Theophilus Chin beri gambaran Honda City Hatchback secara digital

Menurut Pejabat Kesihatan Kuantan, pesakit terbabit menaiki bas ekspres Plusliner bernombor pendaftaran VDJ 2367 dari Larkin Sentral, Johor Bahru ke Terminal Sentral Kuantan pada jam 7.45 malam, 16 Mac lalu, sebelum Perintah Kawalan Pergerakan dikuatkuasakan mulai semalam.

Sehubungan itu, Pejabat Kesihatan Kuantan menggesa semua penumpang bas berkenaan menghubungi bilik operasinya untuk menjalani ujian saringan Covid-19. Puluhan ribu orang pulang ke kampung awal minggu ini meskipun pihak berkuasa merayu agar rakyat tidak keluar rumah ketika kes jangkitan Covid-19 terus menunjukkan peningkatan.

KLIK UNTUK BESARKAN

* Foto hiasan

JOM BACA >> INTIP : Proton terus menguji SUV kompak X50
JOM BACA >> INTIP : Cik ‘City 2020’ terus diuji
JOM BACA >> Gambaran digital Proton Suprima S generasi baharu
JOM BACA >> INTIP : ‘Cik City 2020’ kena skodeng di Lebuhraya Persekutuan</a
JOM BACA >> Proton lancar X70 2020 buatan Tanjung Malim – Harga bermula dari RM94,800

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply