ARKIB

KATEGORI

Buletin

Petronas sumbang RM25 juta bantu mangsa banjir

Berita Tempatan

Views

Petroliam Nasional Berhad (Petronas) menyalurkan sumbangan sebanyak RM25 juta bagi membantu mangsa bencana banjir yang melanda beberapa kawasan di negara ini.

JOM BACA >> INTIP: Unit ujian Proton Saga MC2 dikesan

Utusan Online melaporkan, Petronas dalam kenyataan berkata, dana berkenaan diperuntukkan oleh unit dan anak syarikat Kumpulan Petronas termasuk Yayasan Petronas, di mana akan meningkatkan jumlah sumbangan bersama syarikat berkaitan kerajaan (GLC) lain, yang merupakan sebahagian daripada Rangkaian Tindak Balas Bencana GLC (GDRN).

Kelab Sukan dan Rekreasi Petronas (KSRP), Persatuan Isteri-Isteri dan Kakitangan Wanita Petronas (Petronita) dan Badan Kebajikan Islam Petronas juga telah memulakan kutipan sumbangan untuk disalurkan kepada mangsa melalui Persatuan Bulan Sabit Merah Malaysia (PBSM).

JOM BACA >> 30 unit Proton X70 diserah kepada Polis Kenya

Seperti tahun sebelumnya, Petronas Dagangan Bhd. (PDB) akan menyediakan perkhidmatan trak mengisi minyak bergerak, ROVR bagi membantu mangsa banjir untuk memberi perkhidmatan kepada pelanggan atau kepada operasi menyelamat di mana stesen minyak ditutup atau tidak boleh diakses.

Tambah kenyataan, Petronas turut menghulurkan bantuan kepada kakitangannya yang terjejas, termasuk menyediakan tempat tinggal sementara, elaun makanan, cuti khas, bantuan kewangan dan makanan serta barang keperluan lain.

KLIK UNTUK BESARKAN

JOM BACA >> Foto Daihatsu Xenia 2022, satu lagi kembar Perodua Alza (D27A) pula bocor!
JOM BACA >> INTIP: Myvi facelift (D51A) sedang jalani penggambaran iklan ke tu?
JOM BACA >> Nasib si Proton Juara: Dulu dicerca, sekarang jadi barang berharga
JOM BACA >> Ini rekaan Perodua Kancil dari Stola pada tahun 1997, tapi tak jadi…
JOM BACA >> Kereta kena gesel lori di Putrajaya – Pemilik tak boleh tuntut ganti rugi, kawasan diwartakan bukan untuk parkir

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply