ARKIB

KATEGORI

Buletin

Tiket tambahan ETS sempena Aidilfitri dan Hari Pekerja mula dijual 10 pagi ini

Berita Tempatan

Views

Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) akan menyediakan empat Perkhidmatan Tren Elektrik (ETS) tambahan sempena sambutan Aidilfitri dan Hari Pekerja, tahun ini.

KTMB dalam kenyataan memaklumkan tambahan perkhidmatan ETS membabitkan perjalanan dari Stesen KL Sentral ke Padang Besar dan sebaliknya, serta laluan KL Sentral-Butterworth dan sebaliknya pada 19 hingga 25 April.

Tiket ETS tambahan akan mula dijual jam 10 pagi ini. Tren tambahan itu menawarkan 1,260 tiket sehari menjadikan jumlah keseluruhan 13,860 tiket ditawarkan termasuk koc kelas perniagaan dalam tempoh berkenaan.

JOM BACA >> Terkejut jadi mangsa kemalangan, seekor kuda berlari ke tengah LPT2

Perkhidmatan tren ETS tambahan bagi kedua-dua laluan itu membabitkan 14 perkhidmatan dengan masing-masing menawarkan 4,410 tiket.

Sementara itu, perkhidmatan tren tambahan sempena Hari Pekerja yang membabitkan 16 perkhidmatan akan bermula 28 April hingga 1 Mei dengan jumlah tiket ditawarkan sebanyak 5,040. Tiket sedia ada yang ditawarkan pada tarikh itu adalah sebanyak 109,890.

KTMB memaklumkan jadual ETS tambahan pada 19 April waktu berlepas bagi sektor KL Sentral ke Padang besar adalah 11 pagi (Padang Besar-KL Sentral) dan 5.05 petang (KL Sentral-Padang Besar), manakala sektor KL Sentral ke Butterworth pula pada jam 11.40 pagi (Butterworth-KL Sentral) serta 4.40 petang (KL Sentral-Butterworth).

JOM BACA >> X90 (VX11) bakal jadi model NEV pertama Proton – Sah akan ada varian ‘mild’ hibrid!

Pengguna dinasihatkan merancang perjalanan dan membuat pembelian tiket awal bagi menikmati tambang fleksi yang lebih menjimatkan dan mengelakkan daripada kehabisan tiket.

Orang ramai digalakkan mendapatkan tiket secara dalam talian dan melihat jadual tren disediakan melalui aplikasi KTM Mobile (KITS) atau di laman sesawang KTMB www.ktmb.com.my bagi pembelian tanpa tunai yang lebih mudah dan pantas.

Maklumat lanjut boleh didapati menerusi Pusat Panggilan KTMB di talian 03-2267 1200 atau saluran media sosial rasmi KTMB. – Berita Harian

KLIK UNTUK BESARKAN

JOM BACA >> INTIP: Unit ujian Honda WR-V generasi baharu mula turun beraksi
JOM BACA >> Gambaran awal Proton X90 (VX11) warna Deep Marine Blue versi The Ajerul
JOM BACA >> Gambaran secara digital Perodua Axia 2023 (D74A), nampak macam “King” tapi bukan dia…
JOM BACA >> Theophilus Chin beri bayangan awal Perodua Myvi generasi keempat, guna asas Toyota Vios baharu
JOM BACA >> INTIP: Unit ujian Proton X90 (VX11) singgah di Kuantan!

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply