ARKIB

KATEGORI

Buletin

Warga Washington ‘selalu sangat’ nampak UFO

Berita Global

Views

Negeri Washington di Amerika Syarikat (AS) menjadi lokasi paling kerap melaporkan penampakan objek terbang tidak dikenali (UFO), lapor akhbar Daily Star UK, kelmarin.

Menurut KOSMO! ONLINE, seramai 88 daripada setiap 100,000 penduduk telah melaporkan melihat UFO, satu peratusan tertinggi bagi mana-mana penduduk serantau di dunia.

JOM BACA >> Foto supermoped Aveta SVR180 tersebar – Harga tunai RM 9,988?

Lebih daripada 150,000 penampakan (UFO) telah dilaporkan di seluruh dunia sejak lima dekad yang lalu. Bilangan mengejutkan itu telah direkodkan dengan Pusat Pelaporan UFO Kebangsaan (SIC) sejak ia ditubuhkan pada 1974.

Angka tersebut adalah di atas laporan 143 penampakan objek terbang misteri yang tidak dapat dijelaskan oleh anggota tentera yang kini di bawah siasatan kerajaan Amerika Syarikat.

Pusat ini mengkatalog pertemuan rapat dari seluruh dunia dan diiktiraf oleh polis, tentera, agensi angkasa AS NASA, pengawal trafik udara, Pentadbiran Penerbangan Persekutuan dan peramal cuaca.

JOM BACA >> RISIK: Ativa hibrid (D47B) bakal dilancar pada September, Axia (D74A) selesai ujian percubaan awal pemasangan

Menurut laman web pusat itu, fungsi utamanya adalah untuk menerima, merekod, dan setakat yang mungkin, mengesahkan dan mendokumentasikan laporan daripada individu yang telah menyaksikan kejadian luar biasa yang mungkin berkaitan dengan UFO.

Ujar wakilnya, kebebasan SIC daripada semua organisasi berkaitan UFO yang lain, digabungkan dengan polisi yang telah lama terjamin untuk tidak mahu namanya disiarkan kepada pemanggil, telah menjadikan ia mungkin kemudahan pelaporan UFO yang paling popular dan diterima secara meluas di mana-mana sahaja.

Tambahnya, salah satu dasar SIC yang membezakan operasinya daripada kebanyakan organisasi UFO lain adalah ia menyediakan kepada umum semua datanya dalam bentuk ringkasan.

KLIK UNTUK BESARKAN

JOM BACA >> Foto Alza 2022 (D27A) warna Garnet Red tertiris, unit pameran dan pandu uji mula dihantar!
JOM BACA >> INTIP: Wajah sebenar Perodua Alza 2022 (D27A) terdedah! Deretan unit pengeluaran tular di media sosial!
JOM BACA >> Info ringkas Perodua Alza (D27A), apa yang sudah diketahui setakat ini
JOM BACA >> INTIP: Saga MC2 jalani penggambaran iklan, petanda pelancaran semakin hampir!
JOM BACA >> RISIK: Perodua Alza (D27A), apa yang kami tahu setakat ini

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply