ARKIB

KATEGORI

Buletin

GWM Malaysia adakan kolaborasi dengan MITI, serah ORA GOOD CAT 500 Ultra untuk dipandu uji

Berita Tempatan

Views

GWM Malaysia telah menyerahkan sebuah ORA GOOD CAT 500 Ultra kepada Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) bagi menjalani beberapa siri pandu uji untuk tempoh beberapa bulan yang akan datang.

ORA GOOD CAT 500 Ultra itu telah disampaikan oleh Presiden Great Wall Motor Wilayah ASEAN, Elliot Zhang kepada Ketua Setiausaha Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI), Datuk Seri Isham Ishak.

JOM BACA >> INTIP: Unit ujian Honda WR-V generasi baharu mula turun beraksi

Usaha ini adalah selaras dengan komitmen GWM untuk mempromosikan penyelesaian pengangkutan yang mampan, dalam usaha untuk menjadikan Malaysia menjadi negara neutral karbon menjelang 2054.

Dengan sokongan Malaysia, GWM bersedia untuk meneruskan usahanya dalam membangunkan teknologi termaju untuk kenderaan elektrik dan hibrid, sekali gus memberikan sumbangan besar ke arah masa depan yang lebih hijau dan lebih mampan.

JOM BACA >> Gambaran awal Proton X90 (VX11) warna Deep Marine Blue versi The Ajerul

Syarikat tersebut turut merangka strategi tempatan yang bertujuan untuk menyokong peralihan Malaysia daripada kenderaan tenaga bahan api kepada kenderaan cekap tenaga, dengan rancangan yang lebih besar untuk melancarkan lebih banyak kenderaan elektrik hibrid, kenderaan elektrik hibrid plug-in dan kenderaan elektrik sel bahan api di pasaran.

Dengan aspirasi untuk menyediakan infrastruktur pengecasan EV yang lebih mudah, GWM sedang berusaha untuk mewujudkan rangkaian stesen pengecasan EV yang mudah diakses dan memudahkan pengguna.

Kerjasama GWM dengan kerajaan Malaysia juga adalah contoh yang jelas tentang bagaimana kerjasama awam-swasta boleh memacu pertumbuhan dan penggunaan penyelesaian pengangkutan yang mampan.

KLIK UNTUK BESARKAN

JOM BACA >> Gambaran secara digital Perodua Axia 2023 (D74A), nampak macam “King” tapi bukan dia…
JOM BACA >> Theophilus Chin beri bayangan awal Perodua Myvi generasi keempat, guna asas Toyota Vios baharu
JOM BACA >> INTIP: Unit ujian Proton X90 (VX11) singgah di Kuantan!
JOM BACA >> INTIP : Unit ujian Proton X90 (VX11) dirakam dari jarak dekat, kelihatan stereng di sebelah kanan
JOM BACA >> INTIP : Ini baru betul ‘testing kaw-kaw’, sampai unit ujian Proton X90 (VX11) rosak di tepi jalan

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply