ARKIB

KATEGORI

Sukan Permotoran

Ini maksud RNF Racing rupanya…

Sukan Permotoran

Views

Sering me­ninggalkan keluarga tercinta mencetuskan inspirasi kepada Datuk Razlan Razali menggunakan nama tiga anaknya dalam entiti baharu MotoGP, RNF Racing MotoGP Team musim depan.

Menurut Utusan Malaysia, RNF Racing yang diterajui Razlan merupakan sebuah pasukan yang dijenamakan semula daripada Petronas Sepang Racing Team (SRT) selepas penaja utama mereka menarik diri bermula tahun depan.

JOM BACA >> Satria Theo – Gambaran generasi ketiga model hatchback tiga pintu Proton versi “The Fudger”

Jelas bekas Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Litar Antarabangsa Sepang (SIC) itu, nama RNF satu bentuk penghormatan kepada keluarga dan tiga lagi anaknya.

Tambah beliau, ia merupakan satu pengorbanan besar sebagai ayah kepada keluarga dan beliau fikir ini masa yang sesuai untuknya memberi penghormatan kepada anak-anaknya dengan menggunakan huruf nama mereka sebagai nama pasukan bagi tahun depan.

JOM BACA >> Saga Knight Concept – Kolaborasi mantap antara dua mantan pereka Proton

Razlan yang juga Prinsipal Petronas SRT berkata demikian dalam satu hantaran video kepada kelmarin. RNF Racing bakal berlumba sebagai pasukan bebas (independent team) dalam kelas perdana bermula musim 2022 hingga 2026.

Katanya, pelumba bagi tahun depan seperti yang diumumkan Yamaha iaitu Andrea Dovizioso manakala pelumba kedua masih dalam perbincangan.

Dalam tempoh sebulan lagi beliau akan umumkan rakan penaja utama yang baharu dan juga rakan lain yang akan menyertainya bagi musim depan. Beliau menjangkakan akan membuat pengumuman itu pada pusingan di Misano kedua (24 Oktober) nanti.

KLIK UNTUK BESARKAN

JOM BACA >> Toyota Avanza/Daihatsu Xenia 2022, kembar Perodua Alza (D27A) kini dalam fasa pra-pengeluaran
JOM BACA >> Video tular kemalangan Toyota Yaris dan Proton Wira – Salah seorang mangsa wanita hamil, terima dua jahitan di kepala
JOM BACA >> INFO: Buka penyaman udara perlahan tapi ‘kuat makan minyak’, buka kuat pun sama je, kenapa ye?
JOM BACA >> Myvi facelift (D51A) bakal guna transmisi CVT? Tambahan dua varian baharu
JOM BACA >> Info tambahan Persona MC2 – Tiga varian ditawarkan, lampu LED hanya untuk varian Premium sahaja

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply