ARKIB

KATEGORI

Buletin

Latihan “Self Entrenching” uji kesiapsiagaan krew kendali kereta kebal Pendekar

Berita Tempatan

Views

Baru-baru ini seramai lapan pegawai dan 28 lain-lain pangkat dari Kor Armor Diraja (KAD) dalam “Latihan Self Entrenching kereta kebal Pendekar” di tapak latihan memandu KJA 11 KAD bermula dari 22 Mac 21 hingga 26 Mac 2021.

JOM BACA >> INTIP : Proton Iriz MC3 crossover dirakam dari jarak dekat, terlihat sedikit bahagian dalam

Menurut laman Facebook 11 Armor, latihan ini telah dikelola oleh Pem Skn Charlie serta melibatkan dua buah Kereta Kebal Pendekar. Latihan ini dimulakan dengan pelaksanaan kelas bagi pembelajaran teori, pengenalan kepada peralatan, persiapan pada kenderaan dan pelaksanaan praktikal Self Entrenching oleh krew.

JOM BACA >> Proton X50 dipandu penasihat jualan alami kemalangan semasa dalam perjalanan untuk diserah kepada pelanggan?

Konsep latihan ini adalah menjurus kepada pelaksanaan latihan dengan melaksanakan Self Entrenching untuk membolehkan kereta kebal Pendekar mengambil kedudukan Hull Down dan juga Turret Down. Latihan ini juga meningkatkan keyakinan krew dalam mengaplikasi teknik pengendalian kereta kebal berdasarkan keadaan permukaan tanah yang sebenar.

Latihan ini dilaksanakan sejajar dengan “Tonggak Pertama Perintah Ulung Panglima Tentera Darat Ke-28” iaitu “Kelangsungan Misi dan Kesiagaan” yang menitik beratkan keupayaan siaga anggota dalam menghadapi sebarang operasi. Turut hadir semasa latihan ini dilaksanakan adalah Pen Peg Mem 11 KAD, Mej Nazrol bin Abdullah.

KLIK UNTUK BESARKAN

Foto kredit 11 Armor

JOM BACA >> Bergesel dengan Exora terbabas punca gandar belakang Alza ini tercabut
JOM BACA >> Berkat jaga ibu sedang sakit, lelaki ini cuma bayar RM1 dan dapat beli Proton X50 di Shopee!
JOM BACA >> Gambaran 3D “King@Myvi” generasi keempat
JOM BACA >> INTIP : Perodua Ativa (D55L) mula tiba di bilik pameran
JOM BACA >> INTIP : Persona dan Iriz MC2 serta versi crossover dirakam dari jarak dekat – Sah pakai logo baharu dan skrin terapung

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply