ARKIB

KATEGORI

Sukan Permotoran

Motul raikan kejayaan sebagai Penaja Utama perlumbaan ketahanan Motul 12 Jam Sepang

Sukan Permotoran

Views

Motul Asia Pacific baru-baru ini telah meraikan kejayaannya sebagai Penaja Utama acara perlumbaan ketahanan Motul 12 Jam Sepang yang berlangsung di Litar Antarabangsa Petronas Sepang pada 15 hingga 16 Mac 2023.

Tahun lalu, Motul merupakan Rakan Pelincir Rasmi acara tersebut yang pada edisi kali ini menyaksikan 17 pasukan terbaik Asia dalam 3 kategori menguji kecekalan mereka dalam cuaca Asia yang mencabar.

Penajaan Motul bukan sekadar memperlihatkan sokongan yang mendalamnya terhadap sukan permotoran, malah untuk membuktikan dedikasinya untuk menyokong komuniti automotif di Malaysia yang bersemangat dan dinamik.

Acara tersebut juga berfungsi sebagai platform buat Motul untuk mengukuhkan hubungan dengan pengedar, rakan kongsi, profesional, dan peminat, sekali gus memperkukuhkan kedudukannya sebagai rakan yang dipercayai dalam industri automotif.

Motul telah menganjurkan siri aktiviti eksklusif yang disertai lebih daripada 170 pelanggan utama, merangkumi lawatan ke pit pasukan yang berpangkalan di Malaysia, Viper Niza Racing, hingga ke sesi latihan teknikal yang informatif.

JOM BACA >> SPEKULASI: Supermoped Modenas-Kawasaki mungkin guna enjin 177cc?

Antara intipati agenda adalah sesi pembentangan mengenai julat produk CACE (Chemical, Additive, Care, dan Essential), merangkumi pelbagai jenis minyak gear, bendalir brek, dan penyejuk, serta memberikan pandangan berharga mengenai julat produk inovatif dan keupayaan Motul.

Turut diadakan adalah sesi Scantrust, yang mengetengahkan penyelesaian anti-pemalsuan dan penjejakan produk-produk Motul, sekali gus mencerminkan komitmen mereka sebagai jenama pelincir yang bertanggungjawab dan berorientasikan pelanggan.

Pengurus Negara Motul Malaysia, Ravi Shankar menzahirkan kesyukurannya atas kejayaan acara tersebut dan berkata, pihaknya kekal fokus untuk mempercepatkan pertumbuhan dan menjadi minyak pelincir sintetik pilihan utama buat para pelanggan di Malaysia

Pengurus Teknikal di Yano Auto Parts, Mazryianto Bin Mahadzir berkata, sepanjang 12 tahun penglibatannya dalam perkhidmatan pelanggan, Motul adalah jenama pertama yang benar-benar menganggap mereka seperti keluarga.

JOM BACA >> SPEKULASI: Supermoped Modenas-Kawasaki mungkin guna enjin 177cc?

Dengan pelbagai produk untuk kenderaan dan tujuan yang berbeza, teknologi Motul adalah boleh dipercayai dan boleh diakses, yang merupakan elemen penting dalam membina kepercayaan dengan pelanggan.

Bryan Chan dari Promote Auto Care berkata, dengan rangkaian produk yang lengkap, pelanggan tidak perlu risau tentang mencari apa yang mereka perlukan apabila datang ke bengkelnya.

Ujar Ketua Pegawai Pemasaran Motul Asia Pacific, Carlo Savoca, pihaknya akan terus memanfaatkan penajaan sukan permotoran dengan rakan kongsi untuk membangunkan produk-produk baharu dan genial untuk pelanggan mereka.

Motul melihat ke hadapan dengan penuh semangat untuk meneruskan perjalanan inovasinya, keunggulan, dan kerjasama dalam komuniti automotif.

Dengan komitmen yang kukuh untuk menyediakan produk berkualiti tinggi dan sokongan yang tiada tandingannya, Motul mengesahkan semula kedudukannya sebagai kuasa pendorong dalam landskap automotif Malaysia.

KLIK UNTUK BESARKAN

JOM BACA >> INTIP: Modenas sedang uji skuter maxi Kymco DTX250 ke tu?
JOM BACA >> IMPRESI ARTIS: Gambaran awal Proton X80, versi kembar Geely Xingyue/Tugella
JOM BACA >> IMPRESI ARTIS: Gambaran awal Proton X50 facelift versi Theottle
JOM BACA >> INTIP: Proton X70 MC2 ronda-ronda KL ditemani X90, pelancaran mungkin sedikit lewat
JOM BACA >> Supermoped Modenas-Kawasaki sedang jalani ujian di Eropah, mungkin ada dua kapasiti enjin?

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply