ARKIB

KATEGORI

Buletin

PDRM lancar SJR di lokasi terpilih setiap daerah, seluruh negara 24 jam – Sebagai kesiapsiagaan “Omnipresence”

Berita Tempatan

Views

Laman Facebook Polis Diraja Malaysia ( Royal Malaysia Police ) menerusi satu kenyataan rasmi Ketua Polis Negara, Tan Sri Acryl Sani Abdullah Sani memaklumkan bermula dari 22 November 2022 sehingga suatu masa yang ditetapkan, PDRM akan melancarkan sekatan jalan raya (SJR) di lokasi-lokasi terpilih di setiap daerah, di seluruh negara secara penugasan 24 jam.

JOM BACA >> Dakwa kereta gesel pembahagi jalan elak konvoi pengiring, lelaki ini berani jawab ciapan balas TMJ

Langkah mendirikan SJR ini adalah sebahagian daripada usaha PDRM mencegah jenayah melalui peningkatan tahap omnipresence bagi menjamin tahap keselamatan dan ketenteraman awam. Demi keselesaan pengguna jalan raya dan kelancaran lalu lintas, tiada halangan SJR akan dijalankan pada waktu puncak atau siang hari.

JOM BACA >> Toyota Agya dan Daihatsu Ayla bakal tiba di Indonesia bulan Mac 2023, pengeluaran massa Perodua Axia (D74A) dijangka bermula Januari 2023

Orang ramai diminta memberikan kerjasama dalam mematuhi arahan yang diberikan ketika melalui SJR, terutama di luar waktu puncak. Masyarakat tidak perlu bimbang untuk menjalankan aktiviti harian kerana PDRM memberi jaminan bahawa tahap keselamatan adalah terkawal.

KLIK UNTUK BESARKAN

Foto kredit Polis Diraja Malaysia ( Royal Malaysia Police )

JOM BACA >> Kenderaan pengguna MRR2 terkena minyak, SUKE sedia tanggung kos cucian
JOM BACA >> INTIP: Hari Ahad pun Proton masih uji X90 (VX11), mungkin kejar masa kot?
JOM BACA >> Foto supermoped Aveta SVR180 tersebar – Harga tunai RM 9,988?
JOM BACA >> RISIK: Ativa hibrid (D47B) bakal dilancar pada September, Axia (D74A) selesai ujian percubaan awal pemasangan
JOM BACA >> Foto Alza 2022 (D27A) warna Garnet Red tertiris, unit pameran dan pandu uji mula dihantar!

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply