ARKIB

KATEGORI

Buletin

Promosi servis akhir tahun dan Tahun Baharu Cina, diskaun 20 peratus alat ganti tulen Ford terpilih

Berita Tempatan

Views

Pengedar tunggal jenama Ford di Malaysia, Sime Darby Auto ConneXion (SDAC) hari ini mengumumkan promosi servis akhir tahun dan Tahun Baharu Cina yang bermula 1 Disember 2022 sehingga 21 Januari 2023.

Menurut Pengarah Urusan, Sime Darby Auto ConneXion-Ford, Turse Zuhair, pihaknya berharap promosi terbaharu ini akan dapat membantu pelanggan Ford untuk senantiasa selamat di jalan raya di samping menikmati lebih penjimatan.

Pelanggan yang menempah slot servis sepanjang tempoh kempen akan menikmati penjimatan 20 peratus untuk penyerap hentak, pad brek, bendalir brek, bateri, bilah pengelap, hos dan penyejuk radiator.

Promosi ini sah untuk kenderaan Ford terpilih sahaja, tidak termasuk untuk Ranger, Raptor dan Everest generasi baharu.

JOM BACA >> Dakwa kereta gesel pembahagi jalan elak konvoi pengiring, lelaki ini berani jawab ciapan balas TMJ

Selain itu, pemilik Ford juga boleh membuat pemeriksaan kenderaan 27-titik yang dijalankan oleh juruteknik bertauliah Ford bagi memastikan kenderaan mereka berada dalam keadaan terbaik.

Pelanggan tidak perlu khuatir kerana hanya alat ganti tulen daripada Pengeluar Peralatan Asal (OEM) akan digunakan semasa servis di mana-mana Pusat Servis Sah Ford di seluruh negara.

Alat ganti ini juga diberikan jaminan selama 12 bulan atau 20,000km, yang mana terdahulu. Sebagai jaminan tambahan, semua Pusat Servis Sah Ford mempunyai juruteknik dan alat diagnostik yang diperakui oleh Ford.

Selain waranti standard pengeluar lima tahun, pelanggan juga boleh menggunakan Pelan Waranti Lanjutan Ford (EWP), yang menawarkan pakej PremiumCare, sehingga tujuh tahun perlindungan terhadap kos pembaikan yang tidak dijangka.

Untuk menikmati pakej perlindungan yang paling komprehensif ini , semua pelanggan perlu membeli pelan tersebut sebelum tempoh tiga tahun atau 100,000km, yang mana terdahulu.

JOM BACA >> Toyota Agya dan Daihatsu Ayla bakal tiba di Indonesia bulan Mac 2023, pengeluaran massa Perodua Axia (D74A) dijangka bermula Januari 2023

Pelanggan juga boleh memilih Pakej Perkhidmatan Lanjutan Ford (ESP) dan membelinya sebelum servis pertama mereka.

Melalui ESP, pelanggan boleh membuat bayaran pendahuluan untuk perkhidmatan berjadual sehingga lima tahun. Faedah utamanya ialah penjimatan kos kerana ia boleh mengekalkan harga semasa sekiranya berlaku sebarang kenaikan kos.

Pelanggan boleh menempah slot janji temu servis dengan mudah di Pusat Servis Sah Ford yang mereka dikehendaki atau berhampiran dalam talian melalui laman sesawang Ford pada bila-bila masa dan dari mana-mana sahaja.

Pilihan tempahan temu janji e-Service masa nyata tersedia di lima pusat servis sah di seluruh negara iaitu, Ford Ara Damansara, Ford Petaling Jaya, Ford Juru, Ford Butterworth dan Ford Kuching

Ini membolehkan pelanggan mengetahui dengan segera slot masa yang tersedia serta memilih dan mengesahkan jadual pilihan mereka (sehingga sebulan lebih awal). Sila ketik pautan ini untuk membuat janji temu secara dalam talian.

KLIK UNTUK BESARKAN

JOM BACA >> Kenderaan pengguna MRR2 terkena minyak, SUKE sedia tanggung kos cucian
JOM BACA >> INTIP: Hari Ahad pun Proton masih uji X90 (VX11), mungkin kejar masa kot?
JOM BACA >> Foto supermoped Aveta SVR180 tersebar – Harga tunai RM 9,988?
JOM BACA >> RISIK: Ativa hibrid (D47B) bakal dilancar pada September, Axia (D74A) selesai ujian percubaan awal pemasangan
JOM BACA >> Foto Alza 2022 (D27A) warna Garnet Red tertiris, unit pameran dan pandu uji mula dihantar!

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply