ARKIB

KATEGORI

Tular

Kereta peserta ‘auto show’ jahanam gara-gara sikap pengunjung ‘tak reti bahasa’

Tular

Views

Sikap tidak bertanggungjawab segelintir pengunjung sebuah pameran ‘auto show‘ di Mutiara Damansara baru-baru ini didakwa telah menyebabkan beberapa kerosakan melibatkan kereta peserta sekali gus mengundang kecaman daripada orang ramai.

Menerusi video-video tular di media sosial, segelintir pengunjung tersebut dengan selamba duduk di atas kereta, bersandar dan ada yang menyentuh kenderaan-kenderaan yang dipamerkan tanpa kebenaran pemilik.

Selain itu, ada yang mendakwa terdapat kereta yang calar-balar, patah nombor pendaftaran kenderaan dan patah cermin sisi sedangkan telah diletakkan tanda amaran ‘do not touch participant car‘ (jangan sentuh kereta peserta).

JOM BACA >> Proton X90 dipertontonkan – Enjin hibrid ringan, empat varian, pilihan konfigurasi 6 atau 7 tempat duduk

Salah satu hantaran pemilik Twitter Amran Fans turut mengecam segelintir pengunjung yang bersikap sedemikian sewaktu penganjuran pameran ‘auto show‘ itu.

“Dia tak tahu orang tu nak masuk ‘event’ (acara) saja habis beribu buat cat, ‘wax‘, ‘polish‘, ‘coating‘ bagai. Sampai pada kau, buat macam duduk dekat Proton Iswara ayah kau yang letak bawah pokok rambutan 10 tahun,” katanya pada hantaran tersebut, semalam.

Dalam masa sama, dia turut memuat naik perkongsian didakwa peserta dari luar negara yang dikatakan tidak mahu menyertai acara sedemikian pada masa akan datang.

JOM BACA >> Terkejut jadi mangsa kemalangan, seekor kuda berlari ke tengah LPT2

“Memalukan, sampai orang luar pun ‘taubat’ tak nak sertai acara dekat Malaysia lagi dah. Habis jahanam, calar-balar kereta orang dibuatnya.

“Kau kalau tak berapa minat benda-benda begini, tak payah buat semak datang. Pergi zoo ke, apa lagi sesuai dengan perangai macam tu,” komen Amran Fans.

Salah seorang pengguna TikTok yang dikatakan mengunjungi pameran tersebut turut menceritakan perkara sama susulan sikap segelintir pengunjung yang selamba menyentuh kereta dipamerkan.

“Sedih tengok kereta disentuh sesuka hati. Kasihan pemilik berhabis duit, sampai ada yang ‘spoiler‘ patah,” dakwa admsrzl. – KOSMO! ONLINE

KLIK UNTUK BESARKAN

Foto kredit Facebook

JOM BACA >> X90 (VX11) bakal jadi model NEV pertama Proton – Sah akan ada varian ‘mild’ hibrid!
JOM BACA >> INTIP: Unit ujian Honda WR-V generasi baharu mula turun beraksi
JOM BACA >> Gambaran awal Proton X90 (VX11) warna Deep Marine Blue versi The Ajerul
JOM BACA >> Gambaran secara digital Perodua Axia 2023 (D74A), nampak macam “King” tapi bukan dia…
JOM BACA >> Theophilus Chin beri bayangan awal Perodua Myvi generasi keempat, guna asas Toyota Vios baharu

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply