ARKIB

KATEGORI

Buletin

Nak hantar barang atau pindah rumah? Maxim kan ada, harga bermula dari RM30

Berita Tempatan

Views

Perkhidmatan penghantaran barang bukan lagi asing di Malaysia. Bahkan ia menjadi permintaan harian dari pengguna termasuklah penghantaran barangan besar seperti perabot, perkakas elektrik, barang rumah dan khidmat pindah rumah.

Kemudahan ini dapat memudahkan pengguna dan secara tidak langsung membantu menjimatkan kos, ini kerana cas tambang melalui aplikasi Maxim E-hailing sangat berbaloi.

Kapasiti cargo bergantung kepada keperluan barang serta situasi, dengan berat 250 kg untuk kenderaan kecil sedikit seperti trak dan berat 1 tan untuk kenderaan yang lebih besar.

JOM BACA >> Proton X90 dipertontonkan – Enjin hibrid ringan, empat varian, pilihan konfigurasi 6 atau 7 tempat duduk

Ianya juga bergantung kepada peperluan pengguna, selalunya mereka lebih suka menggunakan lori mini atau pikap kerana ruang yang lebih besar dan mudah untuk menaikkan barang.

Selalunya ketika proses pemindahan rumah berlaku, kebanyakan barang merupakan jenis besar seperti perabot, kabinet dan pelbagai lagi.

Kesemua ini memerlukan jenis kenderaan yang besar seperti lori bagi memudahkan proses dan kini Maxim E-hailing telah menjadi salah satu pilihan kerana pekhidmatan yang cekap, penghantaran terus dan harga mesra ekonomi.

Kos tempahan pula bermula dari RM30. Sekiranya memerlukan tenaga kerja untuk mengangkat barang, ianya boleh ditambah melalui aplikasi.

JOM BACA >> Terkejut jadi mangsa kemalangan, seekor kuda berlari ke tengah LPT2

Tidak terkecuali sekiranya pengguna memerlukan perkhidmatan menghantar barangan atau hadiah yang melebihi saiz untuk di bawa menggunakan kenderaan kecil, kini mereka hanya perlu membuat tempahan kargo di aplikasi.

Pembelian barang di kedai juga boleh menggunakan kemudahan ini, kerana selalunya penghantaran barangan besar akan dicaj sebagai tambahan kos di kedai-kedai.

Kini anda boleh jimat dengan menggunakan Maxim E-hailing kargo yang menawarkan harga berpatutan. Tambahan juga, perkhidmatan ini merupakan penghantaran terus dari lokasi ke destinasi tanpa ada hentian di mana-mana.

Pengguna dapat menjimatkan masa dan tidak perlu menunggu lama. Penghantaran barang besar menjadi lebih terkenal dan keperluan di banyak bandar, dengan ini Maxim E-hailing berusaha untuk menyediakan di bandar-bandar seluruh Malaysia termasuk di Sabah, Sarawak dan Wilayah Persekutuan Labuan.

KLIK UNTUK BESARKAN

JOM BACA >> X90 (VX11) bakal jadi model NEV pertama Proton – Sah akan ada varian ‘mild’ hibrid!
JOM BACA >> INTIP: Unit ujian Honda WR-V generasi baharu mula turun beraksi
JOM BACA >> Gambaran awal Proton X90 (VX11) warna Deep Marine Blue versi The Ajerul
JOM BACA >> Gambaran secara digital Perodua Axia 2023 (D74A), nampak macam “King” tapi bukan dia…
JOM BACA >> Theophilus Chin beri bayangan awal Perodua Myvi generasi keempat, guna asas Toyota Vios baharu

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply