ARTIKEL TERKINI

KOMEN TERKINI

ARKIB

KATEGORI

Video

Tags

Berita Automotif

Orang awam belasah penguatkuasa MPSJ perlu diambil tindakan – Cuepacs

Berita Tempatan

Views

Susulan dari insiden pergaduhan antara seorang penguatkuasa Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ) dan warga emas yang tular di media sosial, Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (Cuepacs) menggesa kerajaan mengambil tindakan terhadap orang awam membelasah anggota penguatkuasa tersebut.

JOM BACA >> Proton lancar X70 2020 buatan Tanjung Malim – Harga bermula dari RM94,800

Menurut Sinar Harian, presidennya, Adnan Mat dalam satu kenyataan berkata, melihat kaedah menghukum di media sosial oleh orang awam adalah tidak adil sama sekali kepada penjawat awam. Katanya, hukuman yang tegas haruslah diambil kerana menghalang penjawat awam menjalankan tugas.

JOM BACA >> INTIP : ‘Cik City 2020’ kena skodeng di Lebuhraya Persekutuan</a

Menurutnya, insiden seperti itu tidak akan berlaku sekiranya orang awam faham tugas penjawat awam. Tambah beliau, dalam mempertahankan diri dari serangan tersebut, anggota berkenaan terpaksa melindungi diri daripada risiko kecederaan yang bakal ditanggung sewaktu kejadian,.

Beliau berkata, anggota kerajaan, ahli Parlimen atau Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) hendaklah melihat insiden tersebut dalam aspek yang lebih adil. Insiden ini tidak boleh dilihat di atas kepentingan satu pihak sahaja. Sebelum ini, ADUN Subang Jaya, Michelle Ng Mei Sze menggesa anggota penguatkuasa itu memohon maaf kepada individu terbabit.

KLIK UNTUK BESARKAN

JOM BACA >> INTIP : Proton X70 2020 (CKD) mula tiba di bilik pameran – Ini apa yang perlu anda tahu
JOM BACA >> Beberapa model Proton alami kekurangan bekalan komponen akibat Coronavirus – Pengeluaran terpaksa dikurangkan
JOM BACA >> KIA Seltos mula dipertontonkan kepada pengedar
JOM BACA >> Projek super moped Modenas dihidupkan kembali?
JOM BACA >> Geely Hao Yue (VX11) bakal jadi SUV ketiga Proton?

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply