ARKIB

KATEGORI

Buletin

Proton Iswara Aeroback terjunam ke dalam tanah runtuh – Dua wanita cedera ringan

Berita Tempatan

Views

Portal Sarawak Voice melaporkan, dua wanita terselamat selepas kereta yang mereka naiki terjunam ke dalam tanah runtuh di Kilometer 4, Jalan Bukit Goram Kapit. Dalam kejadian jam 6.32 pagi tadi, kedua-duanya tidak mengetahui jalan berkenaan runtuh kerana dipercayai baharu berlaku dan belum ada laporan mengenainya.

JOM BACA >> Berkat jaga ibu sedang sakit, lelaki ini cuma bayar RM1 dan dapat beli Proton X50 di Shopee!

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Kapit PPgB Erwandy Tugor yang mengesahkan mengenai kejadian itu berkata, pemandu dan penumpang sempat menyelamatkan diri dan cedera ringan. Katanya, setelah menerima panggilan kecemasan, bomba bergegas ke tempat kejadian.

JOM BACA >> Gambaran 3D “King@Myvi” generasi keempat

Jelas beliau, setibanya di lokasi, pihaknya mendapati berlaku runtuhan dan terdapat sebuah kereta jenis Proton Saga terjatuh ke dalam runtuhan tersebut. Tambahnya lagi, bagi mengelakkan kejadian berulang, bomba telah memasang sawar-sawar di lokasi kejadian sebagai amaran kepada pengguna jalan raya sehingga kerja-kerja membaikinya selesai.

KLIK UNTUK BESARKAN

JOM BACA >> INTIP : Perodua Ativa (D55L) mula tiba di bilik pameran
JOM BACA >> INTIP : Persona dan Iriz MC2 serta versi crossover dirakam dari jarak dekat – Sah pakai logo baharu dan skrin terapung
JOM BACA >> Perodua mula siar foto acah Ativa (D55L) di laman sesawang
JOM BACA >> INFO : Proton X70 MC1 bakal diperkenalkan tahun ini? Iriz dan Persona MC2 kekal dengan transmisi CVT
JOM BACA >> Optimus PrimeINTIP : Iriz crossover dan Persona MC2 dikesan di Kuantan waktu malam, guna lampu depan jenis LED?

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply