ARKIB

KATEGORI

Tular

Myvi vs Elantra – Tak puas hati, setel tepi la…

Tular

Views

Satu video berdurasi 26 saat tular di media sosial memaparkan dua buah kereta ‘bergaduh’ dan tunjuk samseng dengan membahayakan pengguna jalan raya yang lain.

JOM BACA >> Kereta kena gesel lori di Putrajaya – Pemilik tak boleh tuntut ganti rugi, kawasan diwartakan bukan untuk parkir

Menurut K! ONLINE, satu hantaran oleh pemilik akaun Facebook bernama Muhammad Hafiz memaparkan sebuah kereta jenis Perodua Myvi dan sebuah Hyundai Elantra saling memotong dan cuba menghimpit antara satu sama lain.

Aksi berbahaya kedua-dua pemandu itu bakal mengundang bahaya kepada pengguna jalan raya yang menggunakan laluan tersebut. Namun, lokasi dan masa kejadian tidak dapat dipastikan.

JOM BACA >> Pelekat P dengan logo JPJ tarik perhatian pembeli di laman Taobao

Rata-rata warganet, berang dengan gelagat kedua-dua pemandu terbabit dan sepatutnya mereka berhenti dan selesaikan persengketaan yang timbul daripada membahayakan nyawa orang ramai.

Ada yang menyarankan agar kedua-dua pemandu supaya berhenti di tepi jalan untuk selesaikan ‘perbalahan’ antara mereka berdua supaya tidak mencetuskan kemalangan yang melibatkan pengguna jalan raya lain, terutama sekali penunggang motosikal.

KLIK UNTUK BESARKAN

JOM BACA >> Satria Theo – Gambaran generasi ketiga model hatchback tiga pintu Proton versi “The Fudger”
JOM BACA >> Saga Knight Concept – Kolaborasi mantap antara dua mantan pereka Proton
JOM BACA >> Toyota Avanza/Daihatsu Xenia 2022, kembar Perodua Alza (D27A) kini dalam fasa pra-pengeluaran
JOM BACA >> Video tular kemalangan Toyota Yaris dan Proton Wira – Salah seorang mangsa wanita hamil, terima dua jahitan di kepala
JOM BACA >> INFO: Buka penyaman udara perlahan tapi ‘kuat makan minyak’, buka kuat pun sama je, kenapa ye?

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply