ARKIB

KATEGORI

Buletin

Maxim E-hailing edar pek kurma selama dua hari di Masjid Sultan Ahmad 1, Kuantan

Berita Tempatan

Views

Bersempena dengan bulan Ramadan, Maxim E-hailing mengadakan acara pengedaran kurma selama dua hari kepada umat Islam bertempat di Masjid Sultan Ahmad 1, Kuantan.

Pasukan Maxim mengedarkan 600 pek kurma sekitar jam 5:00 petang hingga 6:00 petang dan kalendar Islam kepada para jemaah masjid untuk dijadikan sebagai panduan waktu imsak dan berbuka puasa.

JOM BACA >> SPEKULASI: Supermoped Modenas-Kawasaki mungkin guna enjin 177cc?

Menurut Ketua Bahagian Kuantan, Program Kurma Ramadan 2024 bertujuan merapatkan hubungan antara Maxim dengan masyarakat di bandar ini.

Tambahnya, program ini juga diharap dapat memperkenalkan Maxim kepada lebih ramai pengguna yang berkemungkinan menggunakan khidmat Maxim pada masa akan datang.

JOM BACA >> SPEKULASI: Supermoped Modenas-Kawasaki mungkin guna enjin 177cc?

Kurma merupakan makanan sunnah kerana Nabi Muhammad (SAW) juga berbuka puasa dengan buah kurma. Malah, ia juga kaya dengan nutrien seperti serat, potasium, dan vitamin, membekalkan tenaga segera, membantu penghadaman serta menambah tahap penghidratan.

Salah seorang peserta acara ini berkata, kurma adalah permulaan penting semasa berbuka puasa, dia sangat berterima kasih kerana Maxim menyediakan kurma kepada semua orang yang datang ke masjid.

Selain itu, pasukan dari Maxim juga menunjukkan bagaimana penggunaan aplikasi dan memperkenalkan perkhidmatan yang akan membantunya, terutama dari segi pengangkutan dan juga penghantaran.

KLIK UNTUK BESARKAN

JOM BACA >> INTIP: Modenas sedang uji skuter maxi Kymco DTX250 ke tu?
JOM BACA >> IMPRESI ARTIS: Gambaran awal Proton X80, versi kembar Geely Xingyue/Tugella
JOM BACA >> IMPRESI ARTIS: Gambaran awal Proton X50 facelift versi Theottle
JOM BACA >> INTIP: Proton X70 MC2 ronda-ronda KL ditemani X90, pelancaran mungkin sedikit lewat
JOM BACA >> Supermoped Modenas-Kawasaki sedang jalani ujian di Eropah, mungkin ada dua kapasiti enjin?

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply