ARKIB

KATEGORI

Ulasan Pandu Uji

MESTI TONTON : Ulasan ringkas pasca pelancaran Perodua Aruz

Views
PERODUA ARUZ: Lawat keliling dan komentar ringkas

Bukan senang nak jadi media ni, siang kerja malam kerja. Sampai tersasul Editor kami, Shamsul Yunos masa buat ulasan ringkas semasa dalam perjalanan pulang dari majlis pelancaran rasmi Perodua Aruz malam tadi. Mari kita dengar apa kata beliau mengenai SUV terbaharu Perodua ini. Aruz bukan sekadar “rebadged” atau penukaran lencana semata-mata, tetapi ia mempunyai 95 peratus komponen tempatan dan dibangunkan dengan kos sebanyak RM600 juta.

Yang pastinya akan ada produk yang lebih menarik lagi bakal dikeluarkan oleh Perodua selepas ini, model X Concept di KLIMS tahun lepas bukan sekadar untuk tatapan semata-mata. Tunggu kami bongkarkannya dalam masa terdekat. Mat Bond kini sedang melakukan kerja-kerja risikan, katanya tengah mengelak periuk api yang ditanam masa lawan Komunis dulu. Semoga misinya berjaya tak lama lagi.

Selamat menonton video terbaharu kami!

JOM BACA >> SUV tujuh-tempat duduk Perodua Aruz dilancarkan – Harga bermula dari RM72,900

Ikuti laman web, Facebook dan YouTube kami untuk video-video ulasan pandu uji terkini. Jangan lupa LANGGAN/SUBSCRIBE saluran YouTube rasmi kami di FTV untuk menjadi yang terawal menonton episod baharu kami! Kalau belum tonton episod yang lepas, “MESTI TONTON : Ujian Perbandingan Bahagian 2 – Sistem ADAS dan SENSING”, jom kita layan!

Proton X70 v Honda CR-V ADAS & SENSING patut jadi ciri wajib semua kereta

JOM BACA >> Gambaran digital ‘mirip model sebenar’ Proton Iriz MC2 rekaan TheAjerul

KLIK UNTUK BESARKAN

Perodua Aruz AV

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

5 Comments

Leave a Reply