ARKIB

KATEGORI

Buletin

Mitsubishi Malaysia siar iklan acah varian baharu Triton, edisi Ralliart ke tu?

Berita Tempatan

Views

Dalam diam-diam akaun Facebook rasmi Mitsubishi Motors Malaysia telah menyiarkan satu poster iklan acah yang memaparkan varian baharu trak pikap Triton.

Apa yang pasti, ini bukanlah model serba baharu dan berkemungkinan ia bakal dilancarkan dalam tempoh yang terdekat. Dengan slogan “Something Different Is Coming“, varian baharu ini mungkin sedikit berbeza dengan varian sebelumnya.

JOM BACA >> SPEKULASI: Supermoped Modenas-Kawasaki mungkin guna enjin 177cc?

Jika dilihat pada grafik poster iklan acah tersebut, ia menampilkan sebuah Triton berwarna putih yang dihiasi pelekat badan dengan jejalur grafik jalur berwarna merah.

Meskipun sebahagian besar badannya digelapkan, kita masih boleh melihat ‘sportsbar‘ berwarna hitam pada bahagian bed belakang.

Selain itu, kemasan pada bampar hadapan dan belakang dengan plat gelincirnya kelihatan seperti dipinjam dari Triton Phantom Plus Edition.

JOM BACA >> Proton daftar lima kategori tanda dagang nama X80, versi kembar SUV coupe Geely Xingyue/Tugella (FY11) atau Xingyue L/Monjaro (KX11) ke?

Selain itu, menurut rakan media di PaulTan.org, ada beberapa elemen dari Triton Phantom Plus Edition turut digunakan pada varian baharu itu nanti, seperti overfender lebih lebar, dan rim 18-inci kemasan hitam dengan tayar A/T Yokohama Geolander, kecuali lampu sorot LED di bahagian atas bumbung.

Menurut mereka, besar kemungkinan varian baharu itu nanti mungkin akan dijual dengan lencana Ralliart. Cuma, jejalur grafik edisi Triton Ralliart di Thailand sedikit berbeza dengan apa yang dipaparkan.

Tambah mereka lagi, varian tersebut mungkin yang terakhir sebelum mengucapkan ‘sayonara’ dan ‘menyerahkan baton’ kepada model generasi baharu yang bakal diperkenalkan pada tahun ini.

KLIK UNTUK BESARKAN

Foto kredit Mitsubishi Motors Malaysia

Mitsubishi Triton Ralliart versi Thailand

JOM BACA >> INTIP: Modenas sedang uji skuter maxi Kymco DTX250 ke tu?
JOM BACA >> IMPRESI ARTIS: Gambaran awal Proton X80, versi kembar Geely Xingyue/Tugella
JOM BACA >> IMPRESI ARTIS: Gambaran awal Proton X50 facelift versi Theottle
JOM BACA >> INTIP: Proton X70 MC2 ronda-ronda KL ditemani X90, pelancaran mungkin sedikit lewat
JOM BACA >> Supermoped Modenas-Kawasaki sedang jalani ujian di Eropah, mungkin ada dua kapasiti enjin?

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply