ARKIB

KATEGORI

Info

Apa model baharu yang akan diperkenalkan tahun 2023? Ini jangkaan kami

Info

Views

Begitu pantas masa berlalu dan kita kini sedang berada pada bulan yang terakhir bagi tahun 2022. Sudah pasti kehadiran tahun 2023 amat dinanti-nantikan oleh pemerhati atau peminat setia sektor automotif tempatan.

Kehadiran beberapa model serba baharu atau dikemaskini yang bakal menjengah ke pasaran tahun depan dijangka merancakkan kembali sektor automotif yang mula menunjukkan tanda pemulihan pasca pancemik.

Ada desas-desus dan juga ramalan daripada pakar atau penganalisis ekonomi yang mengatakan, krisis kegawatan ekonomi akan menjadi lebih buruk tahun depan.

Faktor ini sudah tentu akan diambil kira dan membuatkan syarikat pengeluar kenderaan lebih berhati-hati dalam merancang pengenalan model-model baharu mereka.

Namun, tahun 2023 bakal menyaksikan beberapa pengeluar, sama ada tempatan mahupun luar negara akan memperkenalkan setidak-tidaknya lebih daripada satu model baharu ke pasaran.

Berikut adalah sebahagian daripada senarai model-model baharu yang kami jangka akan diperkenalkan ke pasaran Malaysia untuk tahun 2023:

JOM BACA >> INTIP: Dua unit ujian Proton X90 (VX11) dikesan sekitar Simpang Pulai

Proton

Perodua

Toyota

JOM BACA >> Dakwa kereta gesel pembahagi jalan elak konvoi pengiring, lelaki ini berani jawab ciapan balas TMJ

Honda

smart

Mungkin ada lebih banyak lagi model baharu untuk tahun 2023 daripada beberapa pengeluar lain. Sekiranya mendapat maklumat tambahan, kami akan mengemaskini artikel ini dari semasa ke semasa.

Apapun, kita sama-sama berharap agar sektor automotif pada tahun 2023 menjadi lebih meriah dengan kehadiran beberapa muka baharu, khususnya dari negara China.

Sama-sama kita tunggu!

KLIK UNTUK BESARKAN

Foto kredit Idiyaz Baharuddin

JOM BACA >> Toyota Agya dan Daihatsu Ayla bakal tiba di Indonesia bulan Mac 2023, pengeluaran massa Perodua Axia (D74A) dijangka bermula Januari 2023
JOM BACA >> Kenderaan pengguna MRR2 terkena minyak, SUKE sedia tanggung kos cucian
JOM BACA >> INTIP: Hari Ahad pun Proton masih uji X90 (VX11), mungkin kejar masa kot?
JOM BACA >> Foto supermoped Aveta SVR180 tersebar – Harga tunai RM 9,988?
JOM BACA >> RISIK: Ativa hibrid (D47B) bakal dilancar pada September, Axia (D74A) selesai ujian percubaan awal pemasangan

the authorMohd Izarul
Founder
Pereka grafik berjiwa otomotif

Leave a Reply